Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kako imunoglobulin A vpliva na imunski sistem?

Marsikaj sem že prebral o tem, kaj vse pozitivno vpliva na delovanje našega imunskega sistema, vendar do sedaj, še posebej v teh »korona časih«, nisem zasledil nobenega članka, ki bi vsaj bežno omenjal ali nakazal kako pomembno vlogo ima pri delovanju našega imunskega sistema imunoglobulin A.

Mediji in zdravniki nas enoglasno prepričujejo, da je »edina rešitev«, da smo imuni pred različnimi virusi cepljenje, cepljenje in še enkrat cepljenje. Če že govorimo o virusu, potem te bo najbrž zanimalo, da je Amazon prepovedal prodajo odlične knjige dr. Thomasa Cowana, ki ima naslov The Contagion Myth (v prevodu Mit o nalezljivosti). Le zakaj …?

Odgovor je na dlani, kajti dr. Cowan je povedal malo preveč oziroma je povedal resnico, ki jo množični mediji, zdravniki, farmacija in politiki prikrivajo, ker imajo slednji svoje interese in v njihovem interesu ni zdravje ljudi. Namreč, zdrav človek je čista izguba za farmacijo in z zdravim človekom, ki ima močan imunski sistem, niso mogoči farmacevtski dobički ter z njim ni mogoče manipulirati.

Toliko za uvod, sedaj pa se vrnimo k imunoglobulinu A. Vse, kar bom napisal o imunoglobulinu A je povzeto po odlični knjigi POSTANITE BREZMEJNI, ki jo je napisal dr. Joe Dispenza.

Kaj je sploh imunoglobulin A (v nadaljevanju IgA)?

To je beljakovinski marker, ki razkriva moč imunskega sistema. IgA je izjemno močna kemična snov, ena od glavnih beljakovin, odgovornih za pravilno delovanje imunskega sistema in notranjega obrambnega sistema. IgA se nenehno bojuje proti navalom bakterij, virusov, plesni in drugih organizmov, ki si želijo utreti pot v notranje okolje telesa ali pa že živijo tam.

Dr. Joe Dispenza pravi, da je ta snov tako močna, da je boljša od vsakega cepiva proti gripi ali pripravkov za krepitev imunskega sistema. Ko je IgA aktiviran, predstavlja glavni notranji obrambni sistem v človeškem telesu. Ko se raven stresa (s tem pa stresnih hormonov kot je kortizol) okrepi, se raven IgA zniža, kar slabo vpliva na delovanje imunskega sistema, ki skrbi za aktiviranje gena, ki ustvarja to beljakovino.

In sedaj se malo vrnimo k obstoječi »korona situaciji«. V kakšnem stanju so mnogi ljudje že od marca in aprila 2020?

Povsem so prestrašeni, stalno so pod stresom in nošenje mask raven stresa v njihovem telesu še poveča, kar pripelje do tega, da se raven IgA zmanjša in je tako njihov imunski sistem precej bolj šibek.

Glede na povedano se pojavi vprašanje kako zvišati raven IgA v telesu? Dr. Dispenza je pozimi leta 2016 na eni izmed nadaljevalnih delavnic v Tacomi v zvezni državi Washington opravil raziskavo kako pozitivna okrepljena čustva vplivajo na delovanje imunskega sistema. Delavnica je trajala štiri dni in na začetku delavnice ter ob koncu delavnice so 117 udeležencem izmerili raven IgA.

Na tej štiridnevni delavnici so udeležence prosili, da naj se skušajo trikrat na dan za pet do deset minut spraviti v stanje pod vplivom okrepljenih pozitivnih čustev, kot so ljubezen, radost, navdih ali hvaležnost. Dr. Dispenzo je zanimalo, če lahko okrepimo imunski sistem, ko okrepimo pozitivna čustva.

Rezultati so bili presenetljivi. Povprečna raven IgA se je zvišala kar za 49,50 %, raven kortizola (stresnega hormona povezanega s preživetjem) pa se je znižala za 16,25 %.

Normalna raven IgA je nekje med 37 in 87 miligrami na deciliter (mg/dL), pri nekaterih udeležencih pa je ob koncu delavnice raven presegla 100 mg/dL. Ko so udeleženci v teh štirih dneh zgolj za nekaj minut na dan vstopili v stanje povezano z okrepljenimi pozitivnimi čustvi, so njihova telesa začela verjeti, da so v novem okolju, zato so lahko aktivirala nove gene ter spremenila svoje gensko izražanje.

To pomeni, da ne potrebujemo zdravil ali neke eksogene snovi, da bi ozdravili, saj imamo v sebi moč za okrepitev delovanje genov, ki ustvarjajo IgA.

In sedaj naj se vsak bralec bloga sam pri sebi vpraša v kakšnem čustvenem (in stresnem) stanju se nahaja v zadnjem letu dni in kako medijsko zastraševanje vpliva na delovanje njegovega imunskega sistema.

Ko smo v stanju okrepljenih pozitivnih čustev (radost, navdih, ljubezen, hvaležnost), lahko z vsakodnevnim generiranjem le-teh za 5 do 10 minut, spodbudimo svoje epigenetske sposobnosti, ki vplivajo na naše zdravje, energijo, počutje in telo.

Sedaj, ko imaš to informacijo o vplivu IgA na imunski sistem, pa je na tebi kaj boš s to informacijo storil in kako boš deloval ter spodbudil svoje telo, da bo začelo proizvajati več imunoglobulina A.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.