Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako do več energije?

Sodobno življenje se odvija vedno hitreje in ključno vprašanje postaja, kako narediti v čim krajšem času čim več. Na nas pritiskajo z vseh strani – nadrejeni, sodelavci, prijatelji, znanci, partner, starši, otroci … vsakdo od njih želi nekaj od nas.

S stresnimi situacijami (kako rešiti svoje probleme in še probleme drugih) se vsakodnevno srečujemo in postale so že del našega vsakdanjika. Posledica vsega tega je, da smo vedno bolj nesproščeni, živčni, vznemirjeni in tudi koncentracija nam je upadla praktično na ničlo.

Na delovnem mestu nam hitro zmanjka energije, po zaključeni službi smo utrujeni in vse, kar si želimo, je to, da bi se kam ulegli in se odpočili, vendar pa je to lažje reči, kot pa storiti. Namreč, po končani službi nas čas zahtevajo partner in otroci ter še kup drugih bolj ali manj pomembnih (in tudi nepomembnih) obveznosti.

Kako delovati, da ne bi pregoreli? Kako ohraniti mirnost in spokojnost v tem hitečem svetu? Kaj lahko storimo zase, za svoje zdravje? S stresom se lažje soočimo tudi tako, da se začnemo ukvarjati s kakšno športno aktivnostjo, vendar pa imamo za to pogosto premalo časa. Kaj sedaj?

Ena možnost je, da se obrnemo na zdravnika in le-ta nam bo za pomiritev predpisal kakšno tableto oz. sprostitev. Prodaja pomirjeval, kot je npr. Prozac, v sodobnem svetu raste iz dneva v dan. A kemična tabletka ni prava rešitev, obstaja boljša, bolj preprosta, cenejša in vsekakor zdrava rešitev, na katero pa se pogosto sploh ne spomnimo.

Zdravnik F. Batmaghelidj, avtor knjig TELO KLIČE PO VODI in pa VODA ZA ZDRAVJE IN ŽIVLJENJE pravi, da nismo bolni, temveč, da smo žejni. Ravno tako ta zdravnik nedvoumno pove, da »tekočina« in pa »voda« nista eno in isto.

Vprašanje za vas: Koliko tekočine ste danes popili? Predvidevam, da se boste ob tem vprašanju spomnil na kavo, sok, čaj, mleko, gazirano pijačo, pivo, vino … toda vsa ta tekočina nam ne poteši žeje, temveč nas le še bolj dehidrira in posledično nam vzame energijo.

Kaj lahko storimo? Kako lahko zmanjšamo stres, povečamo fizično in umsko storilnost ter postanemo bolj zdravi? Vsak dan bi morali popiti vsaj dva do tri litre vode, kajti voda ima številne pozitivne učinke. Naj jih naštejemo le nekaj:

  • Voda napolni hrano z energijo.
  • Voda preprečuje poškodbe DNK in povečuje njegove obnovitvene sposobnosti.
  • Voda poveča učinkovitost imunskega sistema.
  • Voda odstrani toksične odpadke iz telesa.
  • Voda daje moč in energijo za delovanje možganov, predvsem za razmišljanje.
  • Voda pomaga preprečiti motnjo pomanjkanja pozornosti pri otrocih in odraslih.
  • Voda premaguje utrujenost in nas napolni z mladostno energijo.

Vseh 46 razlogov za pitje vode pa si lahko preberete v knjigi VODA ZA ZDRAVJE IN ŽIVLJENJE. Naše telo za opravljanje svojih funkcij precej bolj potrebujemo vodo, kot si pa sami mislimo. Rešitev, kako do več zdravja, energije in koncentracije je preprosta – pijmo več vode, vsak dan vsaj 2 do 3 litre in videli bomo, kako se bo naše zdravje in življenje izboljšalo. Da, naše TELO KLIČE PO VODI, zato mu privoščimo najboljše – zdravo, osvežilno vodo.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.