Košarica

V košarici ni izdelkov.

O meni

Draga obiskovalka, dragi obiskovalec spletne strani!

Preden se ti predstavim bi rad v nekaj besedah razložil »jezik«, ki se uporablja na tej spletni strani. Pri svojih blog zapisih kot tudi pri objavah seminarjev, predavanj in delavnic sem želel biti čim bolj neposreden. Tako sem se odločil, da te »tikam«, a pri našem lepem slovenskem jeziku je tako, da če te tikam, potem je potrebno uporabiti moško in žensko obliko.

V preteklosti sem na svojih spletnih straneh poskušal s tikanjem obeh spolov, a so potem bili zapisi malo »čudni« in malo težje berljivi, pa tudi najbrž niso bili tudi slovnično povsem pravilni. Po daljšem razmisleku se mi je še najbolj smiselno zdelo, da na tej spletni strani uporabim le tikanje v moški obliki.

To ne pomeni, da vsebina ni namenjena tudi ženskam, temveč gre predvsem za odločitev praktične narave, ker je na tak način enostavneje pisati in tudi tekst je lažje berljiv, kot pa če bi imel različne pomišljaje ali črtice ob uporabi obeh spolov.

Hvala za razumevanje in seveda obilo užitkov in prebliskov ob branju vsebin na spletni strani!


Moje ime je Robert Goreta in že od leta 2001 aktivno delujem na področju osebnostne rasti, komunikacije, medosebnih odnosov in retorike. Po izobrazbi sem sicer univ. dipl. ekon., toda pota življenja so me vodila na čisto drugačno pot delovanja.

S svojim ustvarjalnim prispevkom želim med ljudi širiti veselje, ljubezen, radost, pogum, odločnost, voljo in navdušenje, da vsakdo v sebi prepozna svoje čudovite darove, izjemnost in čarobnost.

Kar nekaj let sem se predstavljal kot motivacijski trener, a sčasoma sem spoznal, da to ni čisto pravi mojega dela, saj je motivacija le eno izmed področij na katerih delujem. Trenutno bi moje delovanje še najbolj opredelil pojem »iskalec duhovnih in življenjskih resnic«.

V letih 2001 – 2007 (takrat še kot Roy Goreya, več o tem si preberi tukaj) sem napisal in izdal štiri knjige – Tam, kjer je volja, tam je pot, Življenjski diamant, Več daš, več imaš! in Srčne zgodbe, ki so bile med bralci lepo sprejete. Vse knjige so že razprodane in so na voljo le še kot e-knjige.

Kratek opis moje življenjske poti

Moja življenjska pot je izjemno zanimiva, polna vzponov in padcev. Še po vsakem »padcu« mi je nekako uspelo vstati in se pobrati ter iti naprej. Sčasoma sem ugotovil, da je vsaka življenjska preizkušnja priložnost za osebnostno in duhovno rast ter spoznal sem, da ni »napačnosti« in da se v vsakem dogodku skriva rešitev oz. prikriti blagoslov.

V času šolanja sem si kot naglušna oseba prizadeval uspešno »asimilirati« v svet slišečih. Ko sem bil star 7 let in v prvem razredu so me hoteli poslati v posebno šolo za gluhe in naglušne. Namreč, »strokovnjaki« so menili, da mi ne bo uspelo slediti učnemu programu v običajni osnovni šoli. Imel sem srečo, da so starši in dve zdravnici verjeli vame. Na ta način mi je bila dana možnost obiskovanje običajne šole, ki sem jo kasneje tudi uspešno zaključil.

Po osnovni šoli sem se odločil za Srednjo ekonomsko šolo, ki so mi jo »psihologi« zopet odsvetovali, kasneje pa se je zgodba ponovila tudi pri izbiri Ekonomske fakultete. Ne glede na to, kaj so drugi govorili in si mislili o mojih učnih sposobnostih – fakulteto sem uspešno zaključil in se nato po nekaj preizkušnjah pri iskanju zaposlitve, leta 2002 odločil za samostojno podjetniško pot.

Vesolje je očitno imelo z mano drugačne načrte in leta 2001 sem napisal svojo prvo knjigo z naslovom Tam, kjer je volja, tam je pot, ki je združevala psihologijo uspeha in nasvete za iskalce zaposlitve. Čez dve leti je izšla že moja druga knjiga Življenjski diamant, ki je pravzaprav učbenik življenja saj vključuje nasvete za osem ključnih življenjskih področjih.

Leta 2005 sem napisal tretjo knjigo Več daš, več imaš!, ki podrobno predstavi princip dajanja in kako ti lahko le-to pomaga v življenju. V svoji četrti knjigi Srčne zgodbe, ki je izšla leta 2007 pa sem zbral dvajset navdihujočih zgodb o volji, pogumu, vztrajnosti, ozdravitvah in uspehih. Vse zgodbe v knjigi so iz Slovenije, tako da – tudi pri nas imamo svoje »junake«, le ne tam »čez lužo«.

Poleg seminarjev s področja komunikacija, retorike in govorništva vodim še izobraževanja s področja medosebnih odnosov, osebnostne rasti in zdravja ter izvajam individualna svetovanja.

Vesel bom, če te bo kdaj zanesla pot na katero izmed mojih izobraževanj ali pa si boš vzel čas in prebral moje knjige ali pa se naročil na Brezplačne e-novice NOV ZAČETEK.

Tu smo, da (so)ustvarjamo boljši svet in verjamem, da na tem področju lahko skupaj še veliko naredimo. Naj bodo izobraževanja, knjige in informacije, ki jih delim s teboj kamenček v mozaiku osebnostne rasti na tvoji življenjski poti.

V zadnjih nekaj letih ne delujem samo izključno na področju osebnostne rasti in komunikacije, saj z veseljem izdelujem spletne strani (več o tem na www.goreta.si) in pa izjemno me navdušuje tudi ples (več o tem na www.plesalec.si), kjer si lahko prebereš tudi o mojem plesnem projektu Project Corazón.

Z ljubeznijo in radostjo,

Robert Goreta