Košarica

V košarici ni izdelkov.

Nezavedna skrivnost zdravja

Skoraj pred letom dni sem napisal članek Jutranji obred za zdravje in dobro počutje, katerega si lahko prebereš tukaj. V mesecu septembru 2017 pa sem objavil prispevek Kako lahko okrepiš svoj imunski sistem, ki ga najdeš tule.

Vse, kar sem napisal v obeh člankih, še vedno drži, in mislim da bo marsikdo, če bo upošteval nasvete v teh dveh člankih, storil marsikaj dobrega za svoje zdravje, počutje in energijo. Vendar … izkušnje iz začetka letošnjega leta so me spomnile na to, da kljub temu, če pijem vitamine in minerale, uporabljam zelišča, izvajam različne vaje, to še vedno ni garancija za dobro zdravje in počutje.

Vse malo prej omenjeno pomaga, vendar le do določene mere. Kaj je torej ključ? Po mojih izkušnjah te bo ne glede na to, katere vitamine in minerale piješ, če boš pod stresom, te bo ta »stresna sapica« vrgla in oslabila tvoj imunski sistem.

Stres lahko izvira iz določene življenjske situacije. Če si npr. samostojni podjetnik oz. samozaposlen, potem veš, da si dejansko v svojem podjetju »deklica za vse«, skrbiš za vse zadeve od marketinga, tekočega poslovanja pa do financ in planiranja aktivnosti. V državni službi ali v večjem (dobro finančno stoječem podjetju) si bolj pomirjen, saj nekako veš, da boš dobil plačo tega in tega dne v mesecu.

Toda, kaj če si samostojni podjetnik? Veš da moraš plačati prispevke do 20. tega v mesecu. Če takrat ne boš imel-a na TRR-ju dovolj sredstev, čez nekaj dni sledi opomin in po opominu blokada računa. Nekaj dni pred plačilom obveznosti (ni nujno, da ravno dacarjem) se v tebi sproži situacijski stres, strah te je, kako bo, ali boš zmogel oz. zmogla. Ali se bo vse tako uredilo, da bodo sredstva prišla pravočasno na račun, da boš lahko poravnal-a obveznosti.

To je en tak primer situacijskega stresa, a slednjih primerov je še več – težave z otroki, problemi s partnerjem, nestrinjanje z družinskimi člani … lahko bi našteval v nedogled. Vsak sam pri sebi ve, s katerimi preizkušnjami se srečuje v življenju. In potem takšna »stresna sapica« vrže tudi tvoj imunski sistem, in takrat si bolj dojemljiv-a za različne viruse in bacile. Tvoje telo je takrat, ko si pod stresom, v stanju boja in bega. Delujejo le najbolj nujne funkcije v telesu.

Če tak stres traja in traja, sčasoma telo ne more več kompenzirati vsega tega stresa in uravnati energije, kar privede do določene bolezni, in ponavadi »poči« najšibkejši člen v verigi. Te šibke člene pa ima vsak posameznik drugačne, pri nekom so to jetra, pri drugem pljuča, pri tretjem oči, pri četrtem sluh, pri petem bolečine itd. itd.

Vendar, pozor! Situacijski stres ni edini stres, ki je prisoten v našem življenju. Lahko da ti v tem trenutku vse teče kot po maslu, tako poslovno kot zasebno in sam-a zase praviš, da si srečen-a, radosten-a in uspešen-a.

Obstaja še en stres, ki pa izvira iz našega nezavednega, iz bolečih spominov, ki se jih sploh več ne zavedamo in sploh ni nujno, da so ti boleči spomini sploh naši. Morda sta tvoj dedek ali tvoja babica doživela nekaj travmatičnega. Ali pa tvoja starša, ali pa si celo sam-a doživela kakšno travmatično izkušnjo v svoji najzgodnejši mladosti, ki se je več ne spomniš.

Čeprav morda misliš, da nisi pod stresom, si vseeno na avtomatskem pilotu. Potem pa se zgodi neka situacija v življenju, ki te na nekaj »spomni«, na neki že davno pozabljen boleči spomin, ki ni bil pozdravljen. Morda se zgodi celo tako, da nekako čutiš, da bi lahko v življenju več dosegel-a, a te nekaj v tvojem nezavednem omejuje. Rad-a bi naredil korak naprej, a kljub vsej vloženi volji in energiji ne moreš. Si na mestu in se ne premakneš nikamor.

Sodobna medicina zna odlično obravnavati simptome, in za vse te simptome imamo na tisoče različnih zdravil. Toda simptom, ki se je pojavil v tvojem življenju, je morda posledica tega, da tvoje telo ne morem več »obvladati« stresa, in edini način, da ti to pokaže, je da se razvije neka določena bolezen.

In kaj je razlog, da se manifestira bolezensko stanje? Kakorkoli se že obračamo, vedno pridemo do dveh zadev – do imunskega sistema in stresa. Edini, ki lahko pozdravi določeno bolezen, je naš imunski sistem, toda da le-ta optimalno deluje, je potrebno, da se znebimo stresa iz telesa, saj le v tem primeru naš imunski sistem lahko opravi svoje delo tako, kot je potrebno, in posledično sledi ozdravitev.

Sam pri sebi sem ugotovil, da je pri katerikoli zdravstveni težavi, s katero sem se kdajkoli srečal, praktično vedno bil posredi nek boleči travmatični spomin, ki ni bil pozdravljen. Govorim o celičnem spominu, spominu, ki ga z zavestnimi orodji (kot so npr. različne oblike pogovornih terapij) ne moremo doseči, in če ga želimo pozdraviti, moramo najti orodje, ki sega onkraj moči volje in sega globoko v našo podzavest.

Skratka, simptomi so to, kar so – simptomi. Razlogi za te simptome pa se nahajajo nekje znotraj nas, v našem nezavednem, v našem celičnem spominu, in ko razrešimo nezavedne razloge, izničimo stres in ozdravimo celične spomine. Takrat se zgodi tisto, česar si vsi najbolj želimo, ko smo bolni – ozdravitev.

Kako se znebimo tega nezavednega stresa? Orodje, ki ga uporabljamo, mora seči onkraj naše volje. Sam pri tem uporabljam več različnih pristopov, in do sedaj so se še najbolj izkazali Zdravilni kodeks (dr. Alex Loyd), QE – Quantum Entainment (dr. Frank J. Kinslow) in pa Energijska medicina (Donna Eden).

Naj bodo tvoji pomladni dnevi brez stresa in polni zdravja!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.