Košarica

V košarici ni izdelkov.

Jutranji obred za zdravje in dobro počutje

Pred časom sem začel izvajati poseben jutranji obred, ki traja približno 20 – 30 min. Omenjeni jutranji obred me že zjutraj energijsko in čustveno uravnovesi ter napolni z energijo. Morda bo do boljšega zdravja in dobrega počutja pomagal tudi tebi.

Sestoji iz različnih vaj, ki so usmerjene na pretok energije v telesu. Nekatere od vaj, ki jih bom predstavil, že poznaš, sam pa sem jih zaokrožil v neko zaključeno celoto.

Začnem z vajami za energijsko in čustveno uravnoteženje ter povezovanje leve in desne možganske polovice. Te vaje izvirajo od Donne Eden in njene knjige Energijska medicina. Gre za znamenito PETMINUTNO RUTINO, ki sestoji iz naslednjih vaj:

– Trije udarci
– Križna hoja
– Položaj Wayna Cooka
– Kronski poteg
– Limfna masaža
– Zapenjanje zadrge
– Spajanje

Če bi hotel vse vaje podrobno opisati, bi to presegalo okvir članka, zato predlagam, da si pogledaš posnetek na YouTube ter si več o tem prebereš v knjigi.

Ko zaključim s PET MINUTNO RUTINO, izvedem SUPER MOŽGANSKO JOGO. O slednji sem že pred leti pisal na svojem blogu, tako da klikni tukaj in si več preberi o njej. Vaja je odlična za povezovanje leve in desne možganske polovice ter razvoj ustvarjalnosti. Pri tej vaji sam naredim 21 počepov.

Nato sledi vaja za vrat, ki jo je priporočal znani »speči prerok« Edgar Cayce. Opis sem našel v njegovi biografiji Edgar Cayce: Speči prerok in tudi v njegovi Črni knjigi (zbirka čitanj Edgarja Cayceja o zdravju). Vaja, ki jo bom v nadaljevanju opisal po Caycejevih besedah, izboljša tako vid kot tudi sluh. Vaja se zjutraj dela stoje, zvečer pa sede.

Vzravnano stoječ (sedeč) skloni glavo naprej trikrat, nato trikrat, kolikor je mogoče, nazaj, in potem trikrat v desno in trikrat v levo. Nato vrtiš glavo trikrat v desno stran in trikrat v levo stran.

Cayce priporoča, da te vaje niso le občasne, temveč redne, se pravi vsak dan zjutraj in zvečer, ter seveda je pri tem potrebno biti vztrajen. Omenjena vaja je sicer zelo preprosta, a kljub temu izjemno učinkovita.

Ko zaključim z vajami za vrat, sledi 21 sklec v počasnem ritmu, da sem osredotočen na vsako mišico. 🙂 Ko zaključim s sklecami, sledi vaja PET TIBETANCEV. To je vadba, ki sestoji iz petih različnih vaj, vsaka od teh vaj pa ima določen vpliv na človekovo energijo, zdravje in počutje.

pet-tibetancev

Če te zanima več o teh petih vajah (potek vidiš na zgornji sliki), si preberi v knjigo Pet tibetancev avtorja Christopherja S. Kilhamalija. Vaje se začnejo s tremi ponovitvami in zaključijo z enaindvajsetimi. Jaz jih, tako kot sklece, izvajam 21 krat.

Ko zaključim s tibetanci, sta na vrsti dve vaji iz joge. Prva se imenuje sveča (več o njej tukaj), druga pa plug. Začnem s plugom (ko ležiš, daš noge preko glave in se z njimi dotikaš tal) in zaključim s svečo. Ti dve vaji vedno naredim tik pred koncem, ker sem ugotovil, da mi odlično raztegneta hrbtenico in hrbtne mišice.

Za zaključek moje jutranje rutine izvedem bioenergijske vaje Alexandra Lowena, o čemer si lahko več prebereš tule.

Če povzamem:

1. Pet minutna rutina
2. Super možganska joga
3. Caycejeva vaja za vrat
4. Sklece
5. Pet tibetancev
6. Sveča in plug
7. Lowenove bioenergijske vaje

Omenjeno jutranjo rutino izvajaj vsaj šest tednov, še boljše pa bo, če le-ta postane del tvojega življenja in jo izvajaš vsako jutro. Ugotovil-a boš, da se s pomočjo teh vaj pomladiš, okrepiš in da je tvoje razmišljanje bolj jasno, da si bolj ustvarjalen-a ter poln-a energije.

Na zaključim z zanimivim nasvetom Edgarja Cayceja o glasbi in učinku le-te na naše telo. Cayce pravi, naj velikokrat prepevamo o delu, o vsem, kar telo dela. Mrmrajmo, pojmo – sebi, neslišno, da bomo slišali sami. Glasba naj bi bila del razvoja vsake duše in spada na območje ustvarjalnih energij Stvarnika.

Obilo zdravja, radosti in energije ti želim!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.