Košarica

V košarici ni izdelkov.

Super možganska joga

Super možganska joga je znanstveno potrjena metoda, ki nam pomaga okrepiti možgane in povečati našo bistroumnost in jasnost. S to preprosto tehniko, katero je razvil Veliki mojster Choa Kok Sui, lahko povečamo svoje intelektualne sposobnosti in izboljšamo svoj spomin ter koncentracijo.

Izvajanje super možganske joge temelji na načelih subtilne energije in ušesne akupunkture. V svoji osnovi, super možganska joga dovoli energiji iz naših spodnjih čaker – ali energijskih centrov – premikanje navzgor do čela in kronske čakre. Ko se to zgodi, se ta energija preoblikuje v subtilno energijo, katero uporabijo možgani za boljše opravljanje svojih funkcij.

Preprosti gibi, katere se boste naučili preko spodaj opisanega postopka in so prikazani na spodnji sliki, omogočajo povečanje možganskih funkcij s stimulacijo akupresurnih točk na ušesnih mečicah. Vse to potrjuje s svojimi raziskavami tudi nevrobiolog Eugenius Ang, ki se je izobraževal na Univerzi Yale.

Nekatere koristi super možganske joge so naslednje:

 1. Okrepi in spodbudi možgane s sočasno usklajenostjo alfa možganskih valov.
 2. Zmanjšuje psihološki stres in omogoča psihološko stabilnost.
 3. Posledica tega je višja inteligenca in ustvarjalnost.
 4. To pospešuje temeljne možganske funkcije.

Super možgansko jogo se je res enostavno naučiti in dovolj je, da jo izvajamo samo tri minute na dan. (Opozorilo: gre za zelo preprosto vajo, vendar prosim, da si zapomnite: izvajate jo na lastno odgovornost).

Bolniki z Alzheimerjevo boleznijo, starejši ljudje, ki se bojujejo z izgubo spomina in otroci v šolah pravijo, da je izvajanje super možganske joge izboljšalo njihovo bistrost.

Spodaj si lahko ogledate tudi prispevek iz CBS News, kjer o super možganski jogi razpravljajo zdravniki, ki so jogo priporočili svojim bolnikom in učitelji, ki vadijo super možgansko jogo skupaj s svojimi študenti vsak dan pred začetkom pouka.

Kako izvajati super možgansko jogo: navodila po korakih

Idealno bi bilo, če bi vaje izvajali zjutraj. Sledimo naslednjim sedmim korakom:

 1. Odstranimo ves nakit in stojmo vzravnano.
 2. Jezik naj bo na vrhu ustne votline, točno za zobmi (kot če želimo reči »la«). V tem položaju naj ostane ves čas izvajanja vaje.
 3. Z levo roko primimo desno ušesno mečico. Palec mora biti spredaj.
 4. Zdaj z desno roko primimo levo ušesno mečico. Palec mora spet biti spredaj. V tem položaju stiskajmo obe ušesni mečici istočasno. Pomembno je, da je naša leva roka na prsih in prekrita z desno roko.
 5. Vdihnimo skozi nos in se počasi spuščajmo v počep.
 6. Zadržimo dih in naredimo izdih šele, ko se začnemo dvigovati v stoječi položaj.
 7. Ponovimo 15 do 21 počepov. Zapomnimo, da moramo držati ušesni mečici in imeti jezik na vrhu ustne votline ves čas izvajanja vaje.
super-mozganska-joga-slika

Nekaj informacij je predstavljenih tudi v videu, za vse, ki želijo še več izvedeti o tej preprosti metodi pa priporočam v branje knjigo SuperBrain Yoga. Mimogrede, ženska v videu napačno razlaga kdaj vdihnemo in kdaj izdihnemo. Pravilno je: vdihnemo, ko se spuščamo v počep in izdihnemo, ko se dvigamo.

P.S. Morda še dodaten napotek – glede na to da Mozartova glasba čudovito vpliva na naše možgane in počutje (več o tem v knjigi The Mozzart Effect), bi bilo še bolj idealno, če bi vajo izvajali med poslušanjem Mozartove glasbe.

Vir: Internet (http://abundance-blog.marelisa-online.com)

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.