Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Kje kupiti ekološko hrano?

Če želiš jesti zdravo ekološko hrano ni potrebno, da greš v nakup v drage hipermarkete in kupuješ uvoženo sadje in zelenjavo iz tujine. Pozanimaj se, saj zagotovo imaš v svoji bližnji okolici kakšno lokalno kmetijo, ki ima na razpolago svežo zelenjavo in sadje.

V kolikor se odločiš za nakup neposredno pri ekološkem kmetu so cene bistveno bolj ugodne kot pa v trgovini. Priporočam ti, da citruse poskušaj kupiti ekološke (tega pač ni na kmetijah, razen mandarin v času sezone iz Hrvaške).

Nekaj seznamov ekoloških kmetij najdeš tule:

V jesensko – zimskem času imajo na lokalnih eko kmetijah na voljo predvsem zeleno listnato zelenjavo npr. blitvo, špinačo, buče, zeleno, peteršilj, ohrovt, brokoli, repo, zelje, itd. Tudi korenje in rdečo peso lahko dobiš na lokalni kmetiji saj ju skozi celo zimo hranijo v ozimnici.

Sicer pa, če nimaš časa »letati« po vseh ekoloških kmetijah lahko na lokalni tržnici z malo raziskovanja najdeš zaupanja vredno branjevko ali pa se odpraviš v zdravo ekološko prodajalno.

Predstavljam ti nekaj spletnih strani s pomočjo katerih boš lahko privarčeval-a marsikateri evro in tako imel-a zdravo, domačo ekološko hrano:

P.S. Če te zanimajo tematike s področja prehrane in zdravega načina življenja pa ti priporočamo obisk spletne strani www.mojezdravje.net.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.