Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako si lahko pomagaš v »prehladni sezoni«?

Pred dobrim tednom dni me je »vrglo«. 🙁 Kljub vsej preventivi in potem še kurativi, se me je lotil prehlad. Pri meni to traja od 7 do 10 dni, da se pozdravim, tokrat pa sem žal pozabil na nekaj »pravil«, ki bi mi lahko pomagala, da bi prehlad še hitreje minil.

Priporočam, da se takoj, ko začutiš spremembo v telesu oz. imaš občutek, da se v tebi nekaj »razvija«, hitro odzoveš in si že v zgornji fazi pomagaš z Granobil-om, Cerolete in Apisirupom.

Preizkusil sem že mnogo različnih sirupov, a v praksi se mi je do sedaj daleč najboljše izkazal Apisirup. Namreč z njegovo pomočjo se mi dokaj hitro »odmašijo« ušesa in v glavi ni občutiti tistega neprijetnega občutka, ko imaš sinuse polne smrklja.

Kaj ti še lahko pomaga, ko imaš opravek s prehladom in oslabitvijo imunskega sistema? Odlično se obnese Vitamin D3 v spreju. Zakaj le-ta? Prof. dr. Pfeifer je ugotovil, da v zimskem času kar 95 % prebivalcev trpi zaradi pomanjkanja tega vitamina. A to še ni vse – tega vitamina ne moreš dovolj dobiti s hrano.

Priporoča se, da se dnevno zaužije 1000 IE vitamina D3. Kako bi bilo videti, če bi vsak dan s hrano zaužil-a 1000 IE vitamina D3?

  • Mleko – za 1000 IE vitamina D3 bi moral-a popiti 50 litrov mleka.
  • Jajca – za 1000 IE vitamina D3 bi vsak dan moral-a pojesti 54 jajc.
  • Ribje olje – v večini kapsul z ribjim oljem je do 80 IE vitamina D3, kar pomeni, da bi moral-a pogoltniti vsak dan po 12 kapsul.
  • Mastna riba (tuna) – za pokritje potreb po 1000 IE vitamina D3 bi vsak dan moral-a pojesti skoraj pol kilograma mastnih rib.

Torej – kot vidiš iz hrane ne dobiš dovolj vitamina D3. Če te več zanima o vitaminu D3 – zanimiv članek na to temo se nahaja tukaj.

Še nekaj ostalih živil, ki ti lahko pomagajo v času prehladov:

Do oslabitve imunskega sistema pa te lahko pripelje tudi stres, zato je pomembno, da preventivno izvajaš vaje energijske medicine, še posebej za timus, ki središče tvojega imunskega sistema.

Kaj pa če greš k zdravniku in ti predpiše antibiotike? V tem primeru se bo tvoja črevesna flora »obnavljala« še precej dlje, kot pa 10 dni kolikor običajno trajajo virusna oz. prehladna obolenja. Škodo, ki jo je v tvoji črevesni flori naredila invazivna terapija z antibiotiki, boš odpravljal-a še več tednov ali celo mesecev, da ne govorim o povečani imunosti na antibiotike.

»Reklamna sporočila« na TV-ju za izboljšanje naše črevesne flore priporočajo probiotične jogurte in ostale probiotičnimi mlečnime izdelke, toda z njimi ne krepimo imunskega sistema. Namreč, v teh izdelkih se nahaja premalo število (napačnih sevov) bakterij, zato se le te v črevesju ne morejo namnožiti in ga kolonizirati, istočasno pa te mlečni izdelki tudi zasluzijo.

Vsaka žival ima svoje bakterije. Kravje in kozje bakterije dobro denejo kravam in kozam, ne pa tudi človeku. Ti izdelki bodo torej koristili tem živalim, mi pa moramo poskrbeti za vnos bakterij, ki koristijo nam. Bakterije v jogurtih so npr. aktivne na 43 stopinjah celzija in več, v našem telesu pa je 37 stopinj, kar je zanje premalo, zato ni prav nobenega razloga, da bi uživali bakterije, namenjene drugim vrstam. Kako potem pravilno izvajati probiotično terapijo? Lahko si pomagaš s probitičnimi prehranskimi dodatki.

In za konec še ena zanimivost, kar se tiče prehladov in jo dr. Frank J. Kinslow navaja v svoji knjigi EV-občutek:

Primitivni vrač je mogoče zdravil navadno virusno okužbo kot invazijo zlobnega duha in je uporabil zelišča in uroke, da je pregnal neželeno entiteto. Pacient je bil brez simptomov vdora gosta v približno desetih dneh.

Z razvojem medicinskega zdravljenja je zdravnik mogoče uvedel najnovejšo tehnologijo puščanja krvi. Če pacient ni izgubil preveč krvi, si je opomogel od prehlada v desetih dneh in čez nekaj tednov se je počutil pomlajenega z nanovo nastalimi krvnimi celicami, ki so se širile po njegovih žilah.

Dandanašnjo žrtve prehlada pa zdravijo z najnovejšimi antibiotiki in antihistaminiki. Čas zdravljenja … deset dni. Zdravljenje prizadete gastrointestinalne flore, ki jo je povzročila terapija z antibiotiki pa bo trajalo še več tednov ali mesecev.

Ali je ob tem potrebno še kdaj dodati …? Če je dolžina zdravljenja ista, kot pri zeliščih in vraču, je potem boljše obiskati Teto Pehto. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.