Košarica

V košarici ni izdelkov.

Do zdravja s hvaležnostjo

Zelo zanimivo poročanje je moč zaslediti v nekaterih knjigah za osebno in duhovno rast.

Z analiziranjem življenj in zdravja oseb, ki so dajale del sebe s prostovoljnim delom v dobrodelni organizaciji, so ugotovili, da se je prostovoljcem, ki so uživali v svojem dajanju (prostovoljnem delu), zdravje dobesedno izboljšalo in da so nekatere njihove zdravstvene težave praktično izginile. Kako je to mogoče?

Morda je ključ v tem, da s tem, ko se osredotočamo na dajanje in ne mislimo na strahove, v svoje telo vnašamo hormone sreče, posledično pa se tudi naše zdravje izboljša, saj v delu uživamo.

V tujini so opravili zanimivo raziskavo v zvezi z dajanjem in s hvaležnostjo. S preučevanjem človekovih krvnih telesc so ugotovili, da se s tem, ko se v telesu poraja hvaležnost, v telo sproščajo endorfini. In kaj so endorfini? To je naravni telesni anestetik, ki spodbuja širjenje žil.

S tem, ko smo hvaležni, dobesedno krepimo svoje zdravje. Nasprotno pa negativna čustva, kot so jeza, skrb in strah, zmanjšujejo število belih krvničk, ki so pomembne za naše zdravje. V tem tudi tiči odgovor na vprašanje, zakaj so ljudje, ki so pod stresom in jezni, bolj dojemljivi za različne okužbe.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.