hvaleznost-dobrodelnost

Do zdravja s hvaležnostjo

Zelo zanimivo poročanje je moč zaslediti v nekaterih knjigah za osebno in duhovno rast.

Z analiziranjem življenj in zdravja oseb, ki so dajale del sebe s prostovoljnim delom v dobrodelni organizaciji, so ugotovili, da se je prostovoljcem, ki so uživali v svojem dajanju (prostovoljnem delu), zdravje dobesedno izboljšalo in da so nekatere njihove zdravstvene težave praktično izginile. Kako je to mogoče?

Morda je ključ v tem, da s tem, ko se osredotočamo na dajanje in ne mislimo na strahove, v svoje telo vnašamo hormone sreče, posledično pa se tudi naše zdravje izboljša, saj v delu uživamo.

V tujini so opravili zanimivo raziskavo v zvezi z dajanjem in s hvaležnostjo. S preučevanjem človekovih krvnih telesc so ugotovili, da se s tem, ko se v telesu poraja hvaležnost, v telo sproščajo endorfini. In kaj so endorfini? To je naravni telesni anestetik, ki spodbuja širjenje žil.

S tem, ko smo hvaležni, dobesedno krepimo svoje zdravje. Nasprotno pa negativna čustva, kot so jeza, skrb in strah, zmanjšujejo število belih krvničk, ki so pomembne za naše zdravje. V tem tudi tiči odgovor na vprašanje, zakaj so ljudje, ki so pod stresom in jezni, bolj dojemljivi za različne okužbe.

Deli naprej ...

Podobne objave