Košarica

V košarici ni izdelkov.

Najbolj nenavaden zdravilec na svetu

Na Havajih že več desetletij deluje dr. Ihaleakala Hew Len, ki svoje neverjetne uspehe pri zdravljenju in pomoči drugim ljudem dosega na izjemno zanimiv in nenavaden način. Z delom na sebi in razumevanjem samega sebe doseže izjemno izboljšanje zdravstvenega in tudi čustvenega stanja svojih pacientov.

S pomočjo starodavne šamanske metode, ki se po Havajsko imenuje Ho ‘oponopono, mu je uspelo doseči ne samo boljše svoje čustveno, duhovno in zdravstveno stanje, temveč tudi izjemno izboljšanje življenja ljudi, ki so prihajali k njemu po pomoč.

Ho ‘oponopono na kratko pomeni – ljubi samega sebe. Če želiš pomagati drugim ljudem, je potrebno, da najprej pomagaš sebi in prevzameš odgovornost za vse, kar se ti dogaja.

In kako ta starodavna metoda Ho ‘oponopono deluje? Ko dr. Len, dobi v svoje roke pacientovo zdravstveno kartoteko in jo pregleda, se preprosto miselno usmeri in med branjem le-te večkrat ponovi na glas (ali v mislih): »Oprosti mi. Rad te imam.«

Članek o nenavadnem zdravljenju dr. Lena s Havajem sem našel na spletni strani dr. Joe Vitala, kjer si ga lahko v celoti preberete. Še več informacij o dr. Lenu in starodavni metodi Havajskih šamanov Ho ‘oponopono pa si lahko najdete na spletni strani http://hooponopono.org.

Omenjeni članek dr. Joe Vitala mi je dal še kako misli o tem, da je potrebno v naša srca vnesti ljubezen, razumevanje, srečo, radost, veselje … Da drugim ljudem ne smemo »igrati Boga«, temveč da jim le podamo svoje razmišljanje in vidik določene situacije, potem pa naj se sami odločijo, kaj bodo v situaciji, ki jih »obremenjuje«, storili.

Večkrat menimo, da sami vemo, kaj je dobro za druge ljudi, pri tem pa ni važno ali gre za našega prijatelja, znanca, partnerja, družinskega člana ali pa neznanca, ki ga srečamo na ulici in nam potarna o težavah, ki ga pestijo. Prisluhnimo ljudem, kaj nam imajo povedati in jim na koncu pošljimo pozitivno energijo, hvaležnost in ljubezen s preprostim stavkom: »Oprosti mi. Rad te imam.«

S tem preprostim stavkom bomo veliko storili zase in tudi za druge. Največkrat je vse, kar potrebujejo drugi ljudje to, da jim prisluhnemo in jim na ta način sporočimo, da jih imamo radi. Starodavna šamanska metoda Ho’oponopono je v svoji biti izražanje hvaležnosti in ljubezni za vse, kar pride v naše življenje.

Če malo bolj podrobno preučimo Ho ‘oponopono ugotovimo, da smo mi sami najboljši in največji zdravilec svojega srca, telesa in duha.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.