Košarica

V košarici ni izdelkov.

Glas, naše naravno zdravilo

Ste kdaj pomislili, kako čudovito bi bilo imeti popolno zdravilno orodje, ki bi ga lahko vzeli s seboj kamorkoli bi šli, ob vsakem času, podnevi in ponoči, in bi ga lahko uporabljali odkrito ali na skrivaj zase, za svoje prijatelje, otroke in tujce, bolne in zasvojene, pa tudi za živali in Zemljo?

Morda boste nejeverni, če vam povem, da tako orodje že vsi imamo, in da ga lahko uporabljamo po mili volji. Najpopolnejše, najpreprostejše in tudi zelo učinkovito zdravilno orodje je naš glas. Naš glas vsebuje vibracijo naše srčne energije. V sebi nosi vse, kar smo v tistem trenutku. Glas nam je vedno na voljo, in vi tistih redkih trenutkih, ko nočemo da bi nas slišali, lahko pojemo tudi v mislih, a učinek bo vseeno močan.

Najpreprostejša oblika zdravljenja z glasom je verjetno ta, ko mati s petjem uspava svoje dete. Zakaj njeno petje učinkuje? Ker ji je mar. Njeno srce je odprto in ljubezen jo povezuje z otrokom. Kako lahko dosežemo tako stanje, kot pa mati, ki poje dojenčku? Preprosto – sprostimo se in aktivirajmo svojo energijo.

Še vedno dvomite v zdravilno moč zvoka? Morda boste verjeli znanstvenikom … Dr. David Schweitzer iz inštituta Maxa Plancka v Nemčiji je testiral krvne vzorce pacientov pred in po petju zvoka om. Kaj se je zgodilo? Po petju je bila kri čistejša in svetlejša. Vsa siva, odpadna strupena snov se je iz krvnih celic odstranila in so jo našli zunaj celične membrane. Vse to se je zgodilo po manj kot minuti zvoka in brez tablet, napitkov, kirurgije ali stranskih učinkov. Ste vedeli, da če kravam mlekaricam predvajamo glasbo, ustvarijo več mleka in da tudi rastline ob glasbi bolje rastejo? Skratka, zdravilna moč glasu deluje tako pri rastlinah, kot tudi na živalih in ljudeh.

Zdravljenje z glasom je torej znanstveno dokazano dejstvo, zakaj bi torej dvomili v zdravilno moč človeškega glasu. Obstaja že kar nekaj dobrih knjig o zdravljenju z glasom, jaz pa vam priporočam odlično knjigo Zdravljenje z glasom, ki jo je napisala pevka in zdraviteljica Shirlie Roden. Iz te knjige je tudi naslednja preprosta vaja za vse, ki vas zanima zdravljenje z glasom.

Nekaj minut mirno sedite, zaprite oči in se uglasite z ritmom organov svojega telesa. Zavedajte se diha, ki v vas prihaja skozi nos in potuje po namišljenem kanalu, ki poteka po zadnji strani grla, med obema pljučnima kriloma in se konča malce pod vašim popkom. Nato počasi izdihnite in to ponavljajte nekaj časa. Zamišljajte si, da vdihujete zlato svetlobo, izdihujete pa negativno energijo.

Ko boste zdaj izdihnili, naj brundajoč zvok odzvanja naokoli zadnje strani vašega nosu. Naj tresljaji tega zvoka potujejo skozi vaše sinuse, ličnice, navzdol po grlu in vse do trebuha. Nadaljujte s tvorjenjem zvoka, in ko boste pripravljeni ob izdihu odprite usta in oblikujte zvok a, ei, o, ou, i ali u.

Nadaljujte s petjem tega zvoka, višino tona pa lahko po želji zvišate ali znižate. Močno se osredotočite na zvok in postanite eno z njim. Dopustite, da se vsak del vašega telesa pretopi v zvok in nazadnje boste vi sami postali ta zvok. Spoznajte moč in čistost zvoka, ki vas pooseblja. Ostanite osredotočeni in pojte vaš zvok kolikor dolgo želite. Ko prenehate, ponovno doživite tišino, nato pa odprite oči.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.