Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako biti srečen na valentinovo, če si samski?

Jutri je valentinovo in že sedaj je vse nekako v znaku zaljubljencev, srčkov, dvojine … in nekateri ljudje ob tem prazniku, še posebej, če so samski in niso v partnerski zvezi ali pa če so v zvezi, ki jih ne osrečuje, kar občutijo žalost in depresijo.

Na nek način je to razumljivo, saj družba, oglaševalci, mediji … neprestano bombardirajo ljudi s takšnimi ali drugačnimi sporočili v »dvojini«. Težko je uiti takšnim sporočilom in včasih moraš imeti res trdo kožo, da ti ta sporočilo ne sežejo preveč do srca in te energijsko ne izčrpajo.

Ljudje smo družabna bitja, hočeš – nočeš smo, pa če priznamo ali ne, ustvarjeni za dvojino. V dvoje je nekako vse lepše, celo deževno vreme postane sončno in v nas se naseli en prijeten občutek topline, ko vemo, da bomo z nam drago osebo preživeli dan, popoldne ali večer.

Romantična večerja, plesna zabava, sprehod v dvoje, drsanje pod zvezdami, opazovanje sončnega zahoda, zaljubljeni pogledi proti zvezdam … in še in še bi lahko našteval romantičnih trenutkov v dvoje.

A kaj če si samska oz. samski? Kaj v tem primeru? Kako »uiti« malodušju? Sicer družina (brat, sestra, starši) in prijatelji nekako »zapolnijo« to praznino dvojine, a vseeno – biti v romantični zvezi je čisto nekaj drugega. Se strinjaš?

Pred dnevi sem v nekem članku prebral, da nas temna čokolada naredi srečne. 🙂 Opa … Torej, sedaj imamo naravno »kemično« sredstvo, ki nas bo spravilo v počutje, podobnemu takrat, ko smo zaljubljeni. 😉

Zakaj pa nas temna čokolada (vsaka čokolada, ki vsebuje vsaj 70 % kakava) naredi srečne?

Znanstveniki pravijo da zato, ker vsebuje aminokislino triptofan, ki jo uporabljajo možgani za produkcijo serotonina. Slednji pa je nevrotransmiter, ki povzroča občutek sreče. A to še ni vse …

Temna čokolada vsebuje tudi visoko vsebnost kvalitetnih vlaknin, uživanje temne čokolade pa je odlično za naše možgane. Tako npr. 100 gramska temna čokolada z visoko vsebnostjo kakava (70 – 85%) vsebuje 11 g topnih vlaknin, ki so odlične za naša prebavila, hkrati pa, ko pojemo takšno čokolado, občutimo, da smo dlje časa siti.

Če se boš odločil za »srečno« terapijo za valentinovo s temno čokolado, potem vsekakor izberi katero izmed bio čokolad. Slednje so slajene s surovim trsnim sladkorjem, s sladkorjem iz kokosovih cvetov ali pa s sladilom iz stevie.

P.S. Mimogrede, temna čokolada ima še eno dobro lastnost – znižuje raven stresnih hormonov, zato, ko si pod stresom, si privošči košček temne čokolade in bolj boš sproščen-a.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.