Košarica

V košarici ni izdelkov.

Energijska medicina v Zvezdnih stezah

Kdo se ne spomni kultne znanstveno-fantastične nadaljevanke »Zvezdne steze«? Ena izmed epizod mi je še posebej ostala v spominu. Dolgo časa sem iskal tisti posnetek in pred dnevi sem ga končno našel (glej zgoraj).

V šesti sezoni Zvezdnih stez je ena izmed epizod imela naslov »The realm of fear« ali po slovensko »Področje strahu«. V njej je bilo govora o strahovih in fobijah. Čeprav takrat, pred mnogimi leti, ko sem gledal to epizodo, nisem imel pojma o energijski medicini mi je, iz meni neznanega razloga, to »čudno tapkanje« ostalo v spominu.

Ko sem se pred dobrim mesecem dni, zaradi sklopa življenjskih okoliščin in preizkušenj, ponovno (in bolj podrobno) srečal z EFT (tehniko čustvene svobode), mi je spomin ušel na nadaljevanko »Zvezdne steze« in malo prej omenjeno epizodo.

V njej ladijska svetovalka Deanna Troi uči poročnika Barclaya, ki ima strah pred transportiranjem, tehniko sproščanja in preobrazbe strahov, imenovano »plexing«. Ko si poročnik pomaga s tapkanjem za ušesom se le-tega strahu znebi. Znanstvena fantastika ali resničnost? Presodi sam-a …

V Zvezdnih stezah so bili predstavljeni marsikateri »namišljeni izumi«, ki so kasneje postali resničnost v naših življenjih. Tudi to čudno tapkanje pri tem ni izjema, saj ga dandanes poznamo pod imenom EFT ali tehnika čustvene svobode.

Če bi rad bolj podrobno spoznal to tehniko si več o njej lahko prebereš tukaj. Ali deluje? Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da deluje, saj mi je tapkanje že večkrat pomagalo, da sem se znebil različnih strahov in preteklih čustvenih bremen.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.