Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Vse je v naši energiji

Josh Biilings je nekoč dejal: “Z denarjem si lahko kupite precej dobrega psa, ne morete pa kupiti njegovega mahanja z repom.” V temle preprostem stavku se skriva resnica naših odnosov, tako na relaciji človek – človek, kot tudi na relaciji človek – pes. Namreč, če je energija lastnika psa uravnotežena, potem se skladno s tem obnaša tudi njegov pes.

Že večkrat sem na televiziji imel možnost opazovati čudežne nasvete Cesarja Millana, ki s svojim delom ne spreminja samo vedenja psov, temveč tudi vedenje njihovih lastnikov. Kot se pogosto izkaže, sploh ni največji problem pes, temveč predvsem njegov lastnik in njegova neuravnotežena energija.

Nekako po naključju mi je prišla pod roke tudi Cesarjeva knjiga Vodja krdela, v kateri sem zasledil naslednjo modro misel, ki ponazarja, kakšna je moč naše energije: »Ne glede na to, koliko denarja, moči in akademskih nazivov ali neprecenljivih umetnin imamo, našim psom to ni mar. Mar pa jim je, koliko smo nestabilni, ker glede na to, da so krdelno usmerjena bitja, to neposredno vpliva nanje. Psi jasno zaznavajo, kako smo zadovoljni sami s seboj, kako srečni smo, kako strah nas je in kaj manjka v naši notranjosti. Tega nam ne morejo povedati, a zelo natančno vedo, kdo in kakšni smo.«

Dejansko psi celo boljše od nas vedo, kdo in kakšni smo. Kako? Ker to začutijo, ker zaznavajo našo energijo in se v skladu z njo obnašajo. Če bi se ljudje v svojih medosebnih odnosih bolj zavedali svoje energije in bi jo znali uravnotežiti, bi se marsikaj spremenilo v naših življenjih. Žal po svetu hodimo z vse preveč »kaotično«, neuravnoteženo in razpršeno energijo.

Imam vprašanje za vas, drage bralke in bralci bloga. Vprašanje je zelo preprosto: »Kaj ste v zadnjem času storili, da bi uravnotežili svojo energijo?« To pomeni, kakšne telesne vaje ste počeli, da bi spodbudili pretok energije, kakšna je bila vaša miselna energija, kakšno je bilo vaše čustveno stanje, kakšne besede ste uporabljali, ko ste govorili s partnerjem, z otroki, s stranko ali s šefom? Namreč, vse zgoraj našteto je energija.

Kako se kaže nestabilnost pri psu? Preprosto – na sprehodu je napadalen do drugih psov. Kako se kaže to pri človeku? No, saj nismo ljudje nič kaj drugačni od psov – kričimo, se deremo, loputamo z vrati in stresamo jezo. Vse to so znaki neuravnoteženosti v našem življenju. Vso to energijo, ki jo »bruhamo ven«, je potrebno preobraziti, jo umiriti in uravnotežiti.

Če res ne veste, kako bi se čustveno pomirili, se telesno sprostili in energijsko uravnotežili, potem imam za vas eno preprosto vajo, ki vam lahko pomaga, da boste cel dan bolj mirni in sproščeni ter energijsko polni. Vaji se reče TRIJE UDARCI, avtorica le-te pa je Donna Eden. Najboljše je, če to vajo izvajamo že takoj zjutraj (lahko jo naredite tudi večkrat dnevno), ko se zbudimo in smo se v postelji pošteno pretegnili kot zbujajoča se mačka. Saj veste, kako se mačka pretegne, ko se zbudi. No, tako storite tudi vi, saj vas bo to energijsko poživilo.

Da se vrnemo k vaji trije udarci. Potem ko vstanete, najprej tapkajte točki K-27 (glejte sliko), ki poženeta naš energijski sistem in popravita energijo meridianov, kadar le-ta »teče vzvratno«. Pod ključnico sta dve vdolbinici, in približno 2,5 cm stran od njiju začnemo tapkati za približno 15 – 20 sekund.

trije-udarci-slika-300

Kako tapkati? Sam tapkam tako, da tapkam z vsemi petimi prsti hkrati (konice prstov ene roke položim čisto skupaj) saj je tako najbolj enostavno, in še energija iz vseh petih prstnih konic steče v telo. Pri tapkanju pri vsaki od teh treh točk vedno uporabimo hkrati obe roki.

Nato gremo na drugo točko, ki jo poznate iz filma o Tarzanu. Saj se najbrž spomnite, kako se je Tarzan udarjal po prsih, ko je klical živali k sebi na pomoč. No, mi tega ne bomo počeli tako agresivno (s pestmi), temveč bomo po točki priželjca zopet približno 15 – 20 sekund tapkali s konicami vseh petih prstov. To nam bo pomagalo, da se bo sprostila napetost, stimulirala energija in da se bo zagnal imunski sistem.

Vaja se zaključi s 15 – 20 sekundnim tapkanjem po meridianu vranice, kar bo poživilo naš imunski sistem, uravnovesilo elektrolite v krvi ter nam pomagalo pri presnovi hrane, toksinov in stresa.

To je resnično preprosta vaja, ki vam vzame le dobro minuto in je več kot učinkovita, da se energijsko uravnotežite. Redno izvajanje te vaje vam bo pomagalo, da boste vsak dan začeli bolj umirjeno, čustveno uravnovešeno, bolj energijsko polno, obenem pa bo vaš imunski sistem okrepljen, kar je še posebej pomembno v jesenskem času.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.