Košarica

V košarici ni izdelkov.

Voščilo za sr(e)čen vstop v Novo leto 2022

Draga bralka, dragi bralec bloga!

Najprej iz srca hvala, ker že toliko let spremljaš moje objave na blogu. Leto, ki se počasi poslavlja, je bilo zame polno različnih preizkušenj, zato so bili tudi blog zapisi temu primerno obarvani in jih je bilo malo manj, kot bi jih lahko bilo.

Potrudil sem bom, da v prihajajočem letu na mojem blogu več vzpodbudnih vsebin, katere bodo imele rdečo nit – srčnost, sočutje in ljubezen. To slednje v teh časih še posebej potrebujemo, iščemo in si želimo.

Obdobje, v katerem se nahajamo, je prelomno v človeški zgodovini in verjamem, da bomo s skupnimi močmi, z vzajemnim sodelovanjem, nesebično pomočjo ter s srčnostjo, uspešno prebrodili vse, kar nas še čaka.

V letu 2022 ti želim obilo ljubezni, radosti, sočutja, zdravja, smeha, svobode, pravičnosti in iskrenosti. Z iskreno željo in upanjem, da v prihajajočem letu spet postanemo človek človeku človek ter se začnemo zavedati svojih darov, notranje moči, odločnosti, poguma in srčnosti.

Zgodba, ki si jo boš prebral v nadaljevanju, zelo lepo ponazarja, kako lahko z eno samo dobro besedo o nekom, obrnemo tok dogodkov v povsem drugo smer.

Neka gospa je pri kosilu sedela zraven znanega pisatelja. Le-tega je zamenjala z nekom drugim iz pisateljske druščine, o katerem ji je njegov založnik ob nekem srečanju pripovedoval same lepe stvari. »Gospod X vas ima zelo rad.« Sosed je presenečen vprašal: »Kaj res?« Omenila je še nekaj mnenj, eno bolj laskavo od druge, ne da bi se preveč spuščala v podrobnosti.

Šele kasneje je izvedela, da je vse skupaj neumno zamešala in da je bil njen sosed pri mizi v resnici s tem založnikom sprt; zaradi njene napake pa mu je ob prvem prihodnjem srečanju ponudil roko. Oba sta pozabila na pretekla nesoglasja in prihodnja avtorjeva knjiga je obema prinesla lep dobiček.

In vse to samo zaradi prijazne besede. Kako bi bilo, če bi v naših življenjih vselej ravnali tako, da bi za vsakogar našli prijazno besedo? Kadar mislimo, da nas kdo ne mara …. kaj ko bi se že danes vedli do njega tako, kot če bi nas imel zelo rad? Če bi pri njem že danes poiskali lepe strani njegovega značaja? Na ta način si lahko pridobimo prijatelja več.

Naj bo leto 2022 čas prebujenja, svobode, ljubezni, srčnosti, prijaznih besed in sočutja!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.