Košarica

V košarici ni izdelkov.

V letu 2023 prisluhnimo sebi in svoji notranji modrosti

Draga bralka, dragi bralec bloga!

Leto 2022 se počasi izteka. Nekateri ga bodo želeli čim prej pozabiti, spet drugi se ga bodo spominjali z radostjo v srcu. Vsako leto nam prinese vzpone in padce, zmage in poraze, veselje in žalost, zdravje in bolezen, partnerstvo in samskost, rojstvo in smrt, strah in pogum … In še in še bi lahko našteval različnih »dvojic« polarnosti med plusom in minusom med katerimi se gibamo.

Včasih si delamo goro načrtov za prihajajoče leto, toda kljub vsem manifestacijskim tehnikam, ki jih poznamo in jih izvajamo, se vseeno nekateri ali pa celo vsi od teh načrtov sesujejo v prah oz. se ne uresničijo tako, kot smo si želeli. Spet drugič za Novo leto nimamo kakšnih posebnih načrtov, a kljub vsemu dobimo tisto, kar smo si srčno želeli. Morda zato, ker se nismo preveč oklepali načrtov in smo se prepustili spontanosti in otroški igrivosti ter smo znali prisluhniti svojim notranjim vzgibom.

Mnogi ob koncu starega leta ali ob začetku novega pišejo »novoletne zaobljube«, ki pa se pogosto po začetnem navdušenju, nekako porazgubijo v vsakodnevni rutini in namesto, da bi poskusili nove stvari, nove izzive, spoznali nove ljudi, ostajamo na »znanem« in v »coni udobja« . Morda nas je strah, morda nimamo časa ali pa smo zasedeni s čim drugim, v tistem trenutku bolj pomembnim. Srečo, zdravje in ljubezen si želimo vsi, ne glede na to, kakšen je nas družbeno – ekonomski status.

Če bi želel izpostaviti kaj želim v letu 2023 tako sebi, kot vsem drugim ljudem, ne samo bralkam in bralcem bloga, bi bilo to, da bodimo v letu 2023 bolj igrivi, bolj spontani, manj načrtujmo in več delujmo, manj se jezimo in več se objemajmo ter predvsem zaupajmo svoji notranji modrosti, intuiciji in občutkom. Ko se prepustimo in zaupamo življenju, takrat se pogosto zgodijo največji čudeži in pridejo do nas največja darila. Ohranimo sočutje, človeškost, zdravo kmečko pamet in delujmo tako, da bodo s tem, kar počnemo, pridobili vsi okoli nas. Ponudimo sočloveku roko, ko jo bo potreboval in vzpodbudno besedo, ko bo zanjo prosil. Naj bo prihajajoče leto, tisto, ki nam bo vsem prineslo več poguma, sočutja, ljubezni, spontanosti in igrivosti. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.