Košarica

V košarici ni izdelkov.

Čudeži v vrhunskem športu

Moj današnji zapis na blogu je posvečen »čudežem«, ki so se zgodili na športnem področju. Kaj je to sploh čudež v vrhunskem športu? Ponavadi ob tem mislimo na to, kako je »na papirju« šibkejša ekipa premagala močnejšo, in vsaj po imenih in izkušnjah, boljšo ekipo.

A kot vemo žoga je okrogla in na dan določene tekme je vse odvisno od navdiha posameznih igralcev ter od tega kako so razpoloženi za igro ali z drugimi besedami kako »dober dan« imajo. Včasih, kljub najboljšim namenom ne gre – ekipa preprosto odpove, žoga kar noče v gol ali skozi koš.

Eden izmed čudežev v vrhunskem športu se je zgodil leta 1980, ko je na Zimskih olimpijskih igrah v Lake Placidu, hokejska reprezentanca ZDA, ki je bila sestavljena iz študentskih igralcev, premagala »nepremagljivo« moštvo Sovjetske zveze.

Američani ne bi bili Američani če o tem ne bi posneli tudi film. Le-ta je bil posnet leta 2004 in ima naslov Čudež, legendarnega trenerja Herba Brooksa pa je v filmu upodobil Kurt Russell.

Danes je 9. 9. 2014 in morda pravi dan za novi čudež v vrhunskem športu. Naši košarkarji zvečer igrajo s favorizirano ekipo ZDA. Lahko bi rekli, da se bosta v košarkaškem smislu (glede na število registriranih igralcev) spopadla David in Goljat.

Ni nujno, da vedno zmaga najboljši, največji in najmočnejši – zmaga tisti, ki je v določenem trenutku najbolj navdihnjen, domiseln in pogumen. David je tako premagal Goljata in zakaj ne bi še Slovenija premagala ZDA?

Čudeži se dogajajo … in eden se lahko zgodi danes zvečer. 🙂

P.S. Ali se še spomniš tegale nogometnega čudeža iz mrzle in mokre Romunije?

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.