Košarica

V košarici ni izdelkov.

Zaupaj, da si na pravi poti

Ne glede na to, v kakšni situaciji se v tem trenutku nahajaš, vedi da si na pravi poti. Zaupaj v izbrano pot, saj te Vesolje spremlja na vsakem koraku. Pred teboj se odpirajo nove in nove priložnosti – le dovoli si prisluhniti svojemu srcu, notranjim vzgibom in vodstvu Vesolja.

Morda boš dobil kakšne zamisli, ki se ti bodo porodile v glavi. Le-te zamisli so vodstvo Vesolja in so lahko v obliki občutkov, misli, videnj, besed, prebliskov … Odpri se zdaj za prejeto vodstvo in mu zaupaj.

Spomni se, da hvaležnost in zaupanje delata čudeže! V vesolju ti ne more biti ničesar odvzeto in če ti je bilo nekaj odvzeto na nek nepošten način, boš deležen-a blagoslovov iz nekega drugega vira. Tak je zakon akcije in reakcije, ki nikoli ne zataji.

Čudovita zgodba o zaupanju je zgodba ameriških Indijancev iz plemena Cherokee.

Nekega večera, je star Indijanec pripovedoval svojemu vnuku o borbi, ki se odvija znotraj vsakega človeka. »Vnuk, poglej. Opraviti imamo z dvema volkovoma. Eden je hudoben; ta se hrani z jezo, zavistjo, žalostjo, obžalovanjem, pohlepom, vzvišenostjo, samopomilovanjem, krivdo, maščevalnostjo, lažjo, lažnim ponosom, oblastništvom in egoizmom.

Drugi volk pa je dober; prinaša veselje, mir, ljubezen, upanje, zdravo pamet, ponižnost, prijaznost, radodarnost, zmožnost vživeti se v čustva drugega, plemenitost, resnicoljubnost, sočutje in zaupanje.«

Vnuk za kakšno minuto utihne in nato povpraša starega očeta: »Kateri volk zmaga?« Stari Cherokee mu preprosto odgovori: »Tisti, katerega hranim.«

Katerega volka hraniš ti?

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.