Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kaj je najbolj trajno v življenju?

Včeraj zvečer je v moj e-poštni nabiralnik prispel kratek e-mail s poučno zgodbico. Ker se me je zgodbica res dotaknila sem se odločil, da jo podelim s teboj, bralka/bralec bloga.

Sicer ne vem odkod (iz katere knjige) je vzeta ta zgodba, sem pa na internetu zasledil, da je avtor zgodbice Rabin Harold Kushner, pisec knjige Ko se slabe stvari zgodijo dobrim ljudem.

Rabin Harol Kushner je opazoval otroka, ki sta ob vodi zidala gradove iz peska. Ko sta ravno končala umetelen grad, za katerega sta potrebovala veliko časa in potrpljenja, je prišel val in ga zravnal s tlemi. Rabi je pričakoval solze in jezo. Otroka pa sta se usedla, se prijela za roke in se smejala. Kmalu sta začela graditi nov grad.

Dejal je: “Spoznal sem, da sta me naučila pomembne lekcije. Vse stvari v našem življenju, ki jih ustvarjamo s toliko časa in energije, so zgrajene v pesku. Trajni so samo naši odnosi z ljudmi. Prej ali slej bo prišel val in odnesel tisto, kar smo zgradili s toliko truda. Ko se bo to zgodilo, se bo lahko smejal samo tisti, ki se bo imel s kom držati za roke.”

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.