Košarica

V košarici ni izdelkov.

Osemtedensko notranje popotovanje

Pred malo manj kot štirimi tedni sem se pridružil on-line programu Spoznaj snagu svoga uma, katerega avtor je dr. Joe Dispenza. Ker je celoten program preveden v hrvaščino in so na voljo tudi hrvaški podnapisi sem se odločil, da se le-temu pridružim, saj lahko spremljam vse vsebine in jih tudi razumem.

Do sedaj sem prebral že vse knjige, katerih avtor je dr. Joe Dispenza in so prevedene v slovenščino (Odvadite se biti to, kar ste, Placebo ste vi) ter tudi tiste, ki še niso prevedene (Evolve Your Brain, Becoming Supernatural) in njegove knjige so takšne, da v njih dobiš tudi uporabne rešitve.

Praktična spoznanja, ki jih Joe podeli so neprecenljiva in vredno se je poglobiti v njegovo delo, meditacije, knjige, avdio in video programe. Namreč, Joe je človek, kateremu je, glede na uradno medicino, uspelo praktično nemogoče, saj po težki nesreči na triatlonu, uspešno okreval in si pozdravil svojo hrbtenico.

Eden izmed razlogov, da se pridružim temu programu je tudi ta, ker si želim ozdraviti nekatera svoja podzavestna prepričanja, ki izvirajo iz mojega otroštva in zgodnje mladosti in še vedno niso pozdravljena, kljub vsem trudu in delu na sebi.

V življenju pride trenutek, ko se je potrebno obrniti globoko vase in narediti temeljito notranjo spremembo, kajti edini način, da postanemo svobodni, ozdravljeni, srečni, radosti, veseli, ljubljeni itd., je ta, da se začenjamo zavedati svoje izjemnosti, genialnosti in čudežnosti.

Ko rečem »zavedati se«, to pomeni, da se res zavedamo tega globoko v svojem telesu, srcu in duši, da to ni le še ena »pozitivna afirmacija«, ki si jo ponavljamo kot mantro, temveč to postane naše globoko prepričanje in resnica tudi na podzavestni ravni.

Ker smo napačno naučeni verjamemo, da lahko z materijo spremenimo materijo, a žal tako ne gre. Edini način, da spremenimo materijo je, da nanjo vplivamo z energijske in duhovne ravni, kajti tudi materija je v svojem bistvu energija.

Bremeneča preteklost, slabe partnerske izkušnje, zavrnitve, neljubeči odnosi, zdravstvene preizkušnje, finančne težave … Ko vzamemo pod drobnogled katerokoli težavo ali izziv s katerim se srečujemo, ugotovimo, da so dejansko vsi naši problemi »energijski problemi« in da je edina trajna rešitev ta, da spremenimo energijski odtis pri izvoru, se pravi da spremenimo svoje celične spomine in podzavestna prepričanja.

A temeljno vprašanje, ki vse muči je: »Kako to storiti? Katero tehniko pri tem uporabiti?« Možnosti je pravo malo morje: meditacija, orodja energijske medicine, EFT, Quantum Entrainment, Zdravilni kodeks, Matrix Energetics … in še kakšno tehniko bi lahko naštel. Sam se bil in vedno bom pristaš uporabe takšnih tehnik, s katerimi si lahko sam sebi pomagaš.

Kam me bo to osemtedensko popotovanje v svojo notranjost popeljalo, v tem trenutku še ne vem, vsekakor pa sam pri sebi opažam, da se določeni vzorci pri meni spreminjajo, da se na situacije, pri katerih bi se še pred časom dokaj burno odzval, odzovem precej bolj umirjeno. Ko izvajaš določeno tehniko ali določen program je potrebno biti vztrajen, kajti rezultati se morda ne bodo pokazali čisto takoj, temveč šele po nekaj tednih ali mesecih.

Ena sama, še tako majhna sprememba, ki jo opaziš pri sebi, ti lahko da moč in pogum za to, da še naprej vztrajaš. Priznam, da je včasih res težko izvajati vaje, meditacije ali karkoli drugega, ko v materialnem pojavnem svetu še ne vidiš konkretne psihične ali fizične spremembe, vendar s tem, kar izvajaš, ustvarjaš nove nevronske povezave in globoke korenine spremembe, podobno kot raste bambus …

Ko se posadi bambusovo seme, prvo leto ni videti spremembe, tudi drugo leto nič ni videti poganjkov, ravno tako ne tretje in četrto leto ne. Šele v petem letu iz zemlje pokuka majhen poganjek, nato pa iz tega majhnega poganjka bambus v pol leta zraste okoli 30 metrov v višino.

Če se morda tudi ti podajaš na pot osebnostne preobrazbe, izvajaš določene vaje in tehnike, a kljub vsemu naporu, energiji in vloženemu času trenutno še ni videti nobenega bistvenega napredka se spomni na zgornjo zgodbo o bambusu ter zaupaj in vztrajaj. Prišel bo dan, ko se bo dobesedno čez noč vse spremenilo … in takrat bodo tvoje najbolj divje sanje postale resničnost. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.