Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ko uradno slepi človek spregleda

Si že morda kdaj slišal za Meira Schneiderja? Če še nisi, naj ti povem, da je to človek, ki ima od zdravnikov potrdilo, da je slep. Z voljo, pogumom, predanostjo in vztrajnostjo pri izvajanju vaj za naravno izboljšanje vida mu je uspelo spregledati.

Kratek povzetek njegove življenjske zgodbe je sledeči: Meir se je rodil z očesno mreno in drugimi hudimi težavami z vidom. Po petih neuspelih operacijah leč njegovih oči (operacije so pustile brazgotine), so zdravniki razglasili, da je njegovo stanje brezupno. Dejansko je bil pravno in formalno potrjen kot »slep« in tudi pri šolskem pouku je bral v Braillovi pisavi.

A v svoji notranjosti ni nikoli nehal sanjati, da bi nekega dne videl. Pri starosti 17 let se je Meir naučil Batesovo metodo za naravno izboljšanje vida. To, kar je počel, gotovo ni počel še nihče s takšno predanostjo saj je tudi po 13 ur na dan izvajal vaje za oči. K vsem tem vajam je dodal še svoje samomasaže in gibanje.

Po šestih mesecih izvajanja vaj je lahko prvič v življenju prepoznal vizualne predmete. Po 18-ih mesecih je lahko bral tekst, če je dal papir nekaj cm stran od svojega nosu. Danes ima Meir vozniško dovoljenje in njegov vid se še vedno izboljšuje.

Več o njem si lahko prebereš na njegovi spletni strani Self-healing.org.

V Alkimistu (knjiga Paula Coelha) je napisano: »Če si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile.« V primeru Meira Schneiderja to še kako zelo drži. Ne glede na to, kakšno diagnozo ti dajo zdravniki – ohrani upanje in se zavedaj, da s tem, ko spremeniš mišljenje, s tem spremeniš tudi svoje življenje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.