Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ali prebujate guruja in zdravilca v sebi?

Na področju osebnostne in duhovne rasti se je v zadnjem času pojavilo precej različnih tehnik, ki ponujajo takšno ali drugačno »razsvetlitev« in kvantni preskok tako rekoč čez vikend. V petek zvečer prideš na seminar, v nedeljo popoldne si pa že pravi »mojster« duhovne zdravilne tehnike xyz s certifikatom.

Zakaj vam to pišem? Spominjam se, kako je bilo na predstavitvi neke »nove« zdravilske tehnike xyz, ko sem avtorico tehnike direktno vprašal, če mi bo ta in ta pristop pomagal k temu, da bi zopet slišal brez slušnega aparata. In avtorica mi je prijazno odgovorila: »Da, seveda, zagotovo vam bo pomagalo. Vi kar naprej pojdite na xyz stopnja 1, nato na xyz stopnja 2, nato pa še na posebno osebno xyz stopnjo xy.«

Gospo sem pogledal v oči, se ji prijazno zahvalil in odšel. Zakaj? No, ja – seštevek vsega tega »zdravljenja« in uvedba te tehnike bi me stala vsaj okoli 1.000 €, ne da bi imel kakršnokoli garancijo o uspehu. A ne gre pri tem za denar, gre za to, da nekako nisem čutil, da je to to.

Tukaj se zgodba še ne konča … Še vedno sem nekako »iskal« zdravilca, ki bi mi pomagal, in tako sem obiskal kar nekaj zdravilcev alternativne medicine, saj me je zanimalo, kaj bodo rekli in če mi kdo lahko pomaga glede mojega sluha. In njihov odgovor?

»Da, da – ti kar pridi k meni, zagotovo ti lahko pomagam.« »In koliko terapij bo potrebnih?« sem vprašal. »Hm, no ja vsaj ene pet, šest terapij« In sem jih potem opravil – vseh šest in še nekaj dodatnih, in kljub obljubam ni bilo nobenih sprememb. Da se malo pošalim – zagotovo se je ob vsem tem nekaj »zdravilo«, namreč terapevtova denarnica je bila zelo zdrava. :-)))

Sicer bi vam lahko na to temo »new age zdravilcev« povedal še marsikaj zanimivega, a bom rajši modro tiho. Dogaja se marsikaj, kar je skrito, prikrito in dobesedno meji na znanstveno fantastiko (čeprav to sploh ni, je le žalostna resničnost manipulacije in kontrole uma).

In tako sem raziskoval naprej in raziskujem še naprej, in tisto, kar sem ugotovil, je spoznanje, da je vsak človek samemu sebi največji zdravilec in guru. Že Sai Baba je dejal: »Najboljši guru je Božanstvo v tebi.« Kako preprosto … in kako resnično!

Po Ho’oponoponu ni nič tam zunaj, torej vse, kar lahko narediš, narediš sam s čiščenjem in prošnjo Božanstvu. Brez kakršnih koli »zemeljskih« posrednikov, brez kakršnih koli teh ali onih nebeških bitij – le ti in Božanstvo. Ko se odločiš, da boš razvijal svoje telesne, umske in duhovne potenciale do svoje najvišje mere, si res guru vse gurujev. Da ne »zdraviš« drugih, temveč razvijaš sebe.

Želite pomagati samim sebi? Najbolj si lahko tako pomagate tako, da skrbite za svojo zdravo prehrano, da izvajate telesne vaje (Yoga, iVitalis, Chi Kung, Tai Chi …) in seveda da skrbite tudi za svojo umsko hrano ter razmišljate optimistično, vedro ter se veliko smejite.

Pred časom sem naletel na zanimivo filozofijo, ki jo lahko strneš v dve besedi. Čisto preprosto, direktno in osvobajajoče: »K**c gleda ________________ (na črto napišite sami kaj vas v tem trenutku najbolj muči).« In je prav osvobajajoče in smejoče, ko si to rečeš.

Neki dan sem udeležencem na tečaju Sr(e)čne retorike, ko smo govorili o tremi, in jih je bilo strah javnega nastopa, ki je sledil, preprosto dejal, da naj si rečejo: »K**c gleda pa še tremo, grem na govorniški oder in bo, kar bo.« In so šli ter seveda imeli odlične govore. Zakaj? Ker so zmanjšali odvečni potencial in se niso več obremenjevali z rezultatom, temveč so preprosto šli na oder in svoje odpredavali.

Poskusite v različnih situacijah še vi s tem pristopom. Praktična duhovnost ni v mantranju (čeprav tudi mantre pomagajo), temveč v pogumu, da si upamo in zaupamo sebi. Da imamo miselno naravnanost: »Moj svet je dober do mene. Moj svet pazi name. Moj svet me ljubi.« Čudeži pa potem kar sami od sebe sledijo, ker oddajamo popolnoma drugačne miselne vibracije.

V iskanju osebne sreče, zadovoljstva in radosti se spomnite, da sami zmorete veliko več kot si mislite. Tudi tiste stvari, ki se vam zdijo »nemogoče«. Pri meni je bilo še pred tednom dni »nemogoče«, da bi šel na naš zgornji balkon in ga »pošmirglal« in prebarval, ker se mi na višini vrti.

Pa sem se potem spoprijel z izzivom, med barvanjem tiho čistil (saj veste Ho’oponopono – Žal mi je. Prosim, odpusti mi, karkoli v meni je povzročilo vrtoglavico. Hvala. Rad te imam.) in s primerno koncentracijo (mimogrede … nisem bil na lestvi, temveč sem se, kolikor je pač šlo, nagnil čez ograjo) sem v petih urah opravil cel projekt.

Kdo drug bi rekel, pa kaj se ubadaš s tem – najemi slikopleskarja. Vendar ni poanta v tem, da bi ga najel, saj sem to, kar sem, počel zase, za svojo dušo, da si dokažem, da zmorem, da je mogoče, da so omejitve v glavi in da je možno njihovo očiščenje. In rezultat vsega tega? Sveže prebarvana ograja in precej precej manjša vrtoglavica na višini.

Vse se da, če se seveda resnično hoče, če je volja, če je moč, in če zraven še čistiš svoja omejujoča prepričanja, strahove in še kaj. In vse to brez posveta pri tem ali onem »zdravilcu« ali tem ali onem »terapevtu«.

Ko enkrat res spoznaš in doumeš Ho’oponopono in njegovo veliko moč za ustvarjanje sprememb v lastnem življenju, imaš tehniko, ki ti koristi »life-time«. Brez stopnje 1, 2 in 3, ter osebne xyz in še česa. Samo čistiš in čistiš in ob tem doživljaš čudeže.

In za konec: Rad te imam. Hvala. Blagoslavljam te. Hvala. Ljubim te. Hvala.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.