Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kaj je zame sreča v ljubezni?

Na Seminarju Sr(e)čne retorike, ki sem ga marca vodil v Ljubljani, so mi udeleženci za improvizirani govor namenili izjemno zanimivo temo: »Kaj pomeni zate sreča v ljubezni?« Posnetka mojega govora, ki je trajal dobre tri minute, žal nimam, zato sem se odločil, da ga v malo bolj razširjeni obliki predstavim na blogu. Nisem prepričan, če bo vsebina povsem enaka kot je bila na seminarju, vsekakor pa bo več kot zanimivo branje. 😉

Ne glede na to, ali smo samski ali v zvezi, si srečo v ljubezni želimo vsi, čeprav je tudi res, da si jo predstavljamo vsak po svoje. Kaj je torej zame sreča v ljubezni?

Sreča v ljubezni je to, da imam ob sebi osebo, ki je z menoj tako v dnevih sonca, kot v dnevih dežja. Osebo, ki mi stoji ob strani v trenutkih sreče in prav tako v trenutkih žalosti. Osebo, s katero se smejim in jokam ter sem v njeni družbi lahko to, kar sem, pristen, brez pretvarjanja, brez mask, brez igranja, brez obsojanja. Ko sem z osebo, ki razume moje težave s sluhom in ji ni odveč enkrat, dvakrat ali celo trikrat povedati, če česa nisem dobro slišal ali pravilno razumel.

Sreča v ljubezni mi pomeni, da sem skupaj z osebo, ki gleda v isto smer kot gledam jaz, da imava oba podobne, ne pa iste vrednote, podoben, ne pa isti pogled na svet in da oba uporabljava zdravo kmečko pamet in razumeva, da nič na svetu ni tako, kot se zdi in kot nas učijo.

Sreča v ljubezni je zame tudi ples v dvoje, ko se prepustiva gibanju in ritmu glasbe, ko si dovoliva le biti, brez odvečnih besed in ko ljubeč pogled in čuten dotik povesta več kot tisoč besed. Ko sva oba samo prisotna v tem trenutku in ko čas za naju preneha teči, ko se minute kot bi mignil spremenijo v ure in dnevi v tedne.

Sreča v ljubezni je tudi opazovanje sončnega zahoda, lune in zvezd ter hoja po obali, kot sem napisal v pesmih S tabo gledam zvezde zlate in Everything I want to do, ki ju lahko prebereš tukaj.

kaj-je-zame-sreca-v-ljubezni-2

Sreča v ljubezni je tudi igrivost, strast, spolnost, ko se strastno predava eden drugemu, brez zavor in ko ljubeči objemi in nežni dotiki prebudijo najgloblje poželenje in najin celoten spolni odnos postane ples energij.

Sreča v ljubezni so tudi dolgi in globoki pogovori, ki se zavlečejo pozno v noč, o tematikah, ki naju oba zanimajo in se tako lahko eden od drugega marsikaj naučiva ter se spoznava na ravni onkraj časa in prostora.

Sreča v ljubezni se ne meri v denarju, temveč v tem, koliko je v odnosu ljubezni, čutenja, iskrivosti, igrivosti, nagajivosti, sočutja ter koliko sva eden drugemu v pomoč in oporo ter resnično človek človeku človek, ne samo z besedami, temveč tudi z dejanji.

Sreča v ljubezni so skupno preživeti trenutki na sprehodih v naravo, pohodih v hribe, plavanju v jezeru ali morju, sončenju in poležavanju na plaži … seveda brez odvečnih digitalnih motenj, kajti sreča v ljubezni niso objave na Instagramu ali Facebooku, temveč trenutki resnične prisotnosti z ljubljeno osebo tukaj in zdaj, iz oči v oči, od srca do srca. Vse, kar resnično šteje v naših življenjih, je ljubezen in ljubeča energija, ki jo ob tem izžarevamo.

In za konec … Srčno upam in si želim, da se vse, kar sem napisal, kmalu uresniči in da sreča v ljubezni postane resničnost, ne samo v zapisu na blogu, temveč tudi v mojem življenju. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.