Košarica

V košarici ni izdelkov.

Hitra manifestacija in ustvarjalnost

Pride trenutek, ko kdaj v življenju kakšno stvar rabiš res hitro, in takrat je potrebna hitra manifestacija želenega. Vendar pa je pogosto tako, da takrat, ko si najbolj želiš določene stvari in jo najbolj »potrebuješ«, se te le-ta nekako izogiba v velikem loku. Bolj ko se trudiš, slabše je vse skupaj. Zdi se, kot da se je vse »zarotilo« proti tebi, in pride trenutek, ko imaš že vsega dovolj in si v obupu rečeš: »Dost mam’, briga me kaj bo s tem!«

S tem pa dejansko sprožiš zakon nenavezanosti na trenutni dogodek oz. situacijo in dovoliš silam Vesolja, da naredijo tako, kot je v določeni situaciji najboljše zate in za vse ostale vpletene. Že mnogokrat sem povedal, in spet bom ponovil: »Na silo ne gre nič!« Saj vem, da se s tem stavkom ponavljam, hkrati pa tudi vem, da je to večna življenjska resnica.

Pred dnevi sem šel v Celje, kjer sem imel delavnico, ki sem jo vodil. Pred odhodom se mi je v naglici zgodilo, da se je na moji, lahko rečem že kar malo dotrajani, poslovni torbi odtrgala zadrga, in to tako, da popravilo ni bilo več mogoče. Sicer je na tej torbi že prej bilo nekaj pokvarjeno, vendar to ni oviralo same funkcionalnosti. Ob pogledu na torbo sem si dejal: »Ej, Stari, jaz rabim novo torbo. Cena je lahko največ toliko in toliko €. Uredi, prosim. Pripelji mi to torbo danes ali jutri. Hvala.«

To je bilo v četrtek, in ko sem bil v Celju, sem imel čas, da pogledam na običajnih mestih za novo torbo. Nič od videnega me ni prepričalo, da bi si lahko rekel – to je to. In sem si spet rekel: »Ej, Stari, tole torbo res nujno rabim. Prosim za malo pomoči in navdiha. Hvala.«

Naslednji dan sem bil v Ljubljani in sem tudi tam pogledal na običajnih mestih za novo torbo. Nič uspeha in nič takšnega nisem našel, kar bi me prepričalo v nakup. Nato pa me je v BTC-ju nekako intuitivno, ko sem tisti dan že povsem obupal, da bi sploh našel kakšno primerno torbo (skratka energijsko sem se odvezal), zaneslo v trgovino, v kateri nisem bil še nikoli prej.

In potem sem jo zagledal tam na malo dvignjeni polici. Lahko rečem, da je bila ljubezen na prvi pogled. 😉 Pridem bližje in ljubezen se je še povečala, saj je pod torbo pisalo, da je v mesecu septembru le-ta na voljo s 30 % popustom. Cena je tako znašala praktično toliko, kot sem si jo postavil v mislih. No, če sem malenkosten – bila je en euro več od cene, ki sem si jo postavil v mislih, ko sem si dejal, koliko sem pripravljen plačati za torbo.

Nato sem razmišljal, da sem dejansko po enakem postopku manifestiral že marsikaj drugega – knjige, čevlje, bundo, hlače … in še in še bi lahko našteval. Tisto, česar sem se naučil, pa je to, da je potrebno potem, ko izraziš svojo željo, pustiti stvari »v miru« in dovoliti Vesolju, da opravi svoj del. To ne pomeni, da si pasiven, da le tiho sediš in meditiraš, temveč to pomeni, da si sicer aktiven, vendar pa nenavezan, kje in kako se bo nekaj manifestiralo, ter da znaš prisluhniti intuitivnim »dobrim občutkom«.

Še nekaj na temo ustvarjalnosti, saj je le-ta tudi povezana z manifestacijo. Kdaj se ti zgodi, da imaš določen problem (izziv, preizkušnjo …), in ne veš, kako jo oz. ga rešiti. Tudi tukaj velja podobno – izrazi željo (namero) in postavi vprašanje ter pusti Vesolju, da te blagoslovi s pravimi odgovori. V mislih se večkrat dnevno (še najboljše zjutraj, takoj ko se zbudiš, ali zvečer tik pred spanjem), vprašaj: »Kako naj razrešim to in to zadevo? Kaj naj storim, da se bodo stvari pri tem in tem razvijale v pravo smer?«

Seveda pa je potem potrebno znati prisluhniti intuitivnim vzgibom. Podobno vajo izvajamo tudi na delavnici Tehnike čiste zavesti, ko v stanju čiste zavesti in božanskega občutka postavimo vprašanje in potem čakamo na odgovor. S tem, ko smo v stanju čiste zavesti, pa odgovore dobimo še lažje in še hitreje, zdi se kot da vse skupaj pride do nas brez velikega truda, lahkotno, igrivo, radostno.

Ko govorimo o manifestaciji, je potrebno seveda tudi »počistiti« z vsemi podzavestnimi vzorci, ovirami, prepričanji, ali kot nekateri pravijo – podzavestnim odporom. Če do nečesa gojimo podzavestni odpor, potem nam kljub vsemu trudu ne bo uspelo dobiti želenega, kajti podzavest nas bo želela »zaščititi« pred uspehom. Morda se tole bere malo čudno, vendar je v praksi dejansko v 95 % primerih tako, da če so problemi pri čemerkoli, so na delu tudi naša podzavestna prepričanja in s tem sabotiranje samega sebe.

Torej, da povzamem današnje misli – vedi, kaj želiš, bodi nenavezan na to, prečisti svoja podzavestna prepričanja in vzorce, in potem bo na način, ki je trenutno morda tebi nepoznan, tudi prišlo tisto, česar si želiš.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.