Košarica

V košarici ni izdelkov.

Človekov osebnostni razvoj

Prejšnji teden sem na delavnici Tehnike čiste zavesti, ki je bila v Celju imel najstarejšega udeleženca, ki se je kdajkoli udeležil mojih delavnic ali seminarjev.

Omenjeni gospod je prejšnji teden praznoval že 90-ti rojstni dan in ob tem izjemnem jubilejnem prazniku sem mu iz srca čestital.

Po delavnici sem veliko razmišljal o tem gospodu, saj je nedoumen dokaz, da sta človekov osebnostni in duhovni razvoj projekta, ki trajata celo življenje. Da živimo toliko časa dokler se osebnostno, duhovno, čustveno in materialno razvijamo.

Seveda so na naši poti življenja tudi različni ovinki, postanki, ki se kažejo v obliki različnih življenjskih preizkušenj, a ob vsem tem nenehno rastemo, se učimo, razvijamo in napredujemo. En gram šole življenja je več vreden kot stotine prebranih knjig. Preko lastnega izkustva šele dojamemo pravo lekcijo in naredimo korak naprej.

Če boš morda prišel v situacijo, ko ti bodo drugi rekli, da si »prestar« za karkoli, potem se spomni na tega 90-letnega gospoda z moje delavnice in da leta (ali karkoli drugega) niso ovira za razvoj in rast na kateremkoli področju v življenju.

Razvijaj se, izobražuj se, treniraj svoje možgane, uporabljaj intuicijo, krepi svoje telo, počni stvari, ki te veselijo in radostijo, ljubi, pleši, poj, smej se in seveda rad se imej.

Mislim, da je to najboljši recept kako biti zdrav, uspešen, ljubljen in srečen v življenju. In kaj meniš o tem ti? Se strinjaš? 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.