Košarica

V košarici ni izdelkov.

Duh obvladuje materijo

Prvi hermetični zakon je ZAKON MISLI. Slednji pravi: Vse je um. Vesolje je misel. Ali če povem malo drugače – Duh obvladuje materijo.

Informacije, ki jih najdeš na različnih spletnih straneh, ki razkrivajo “teorije zarote”, po eni strani dvigujejo tančico skrivnosti, po drugi strani pa lahko človeka prestrašijo in povzročijo nelagodje in energijsko ravnotežje v telesu se poruši.

Dejstvo je, da se na našem planetu marsikaj dogaja … Vsi poznamo stranske učinke cepiv, raziskave o škodljivosti aspartama in ostalih prehranskih aditivov, učinke sevanja mobilne telefonije in wi-fi-ja in še marsikaj drugega.

Človek se tako vpraša komu služijo alternativni mediji – eliti ali pa običajnim ljudem oz. narodu? Namreč, če upoštevamo prvi hermetični zakon, da je vse misel in da je vesolje misel, potem s svojimi mislimi ustvarjamo Vesolje, svet in življenje. S strahom in prestrašenostjo pa še bolj dolivamo olje na ogenj eliti in delujemo v njeno korist oz. se obnašamo tako kot elita želi.

Naravni zakoni veljajo za vse, tudi za elito in tudi ona bo prej ali slej morala požeti to, kar je posejala. Ne trdim, da je pravilno, da ljudje tiščijo pesek v glavo kot noj in se ne zmenijo za vse, kar se dogaja v svetu. Toda, če pogledamo vse revolucije na svetu – nekdanji podložniki so potem postali tirani. Zgodba se je spet ponovila, le vloge so se zamenjale.

Nekdanji politični zaporniki so postali politiki, obljube o boljšem jutri pa so izpuhtele v zrak, kot da jih nikoli ne bi bilo. Tisto, kar je bilo v prejšnjem režimu bolj prikrito je sedaj postalo bolj odkrito, a dejansko se sam sistem ni kaj bistveno spremenil.

Manipulacije v svetu se dogajajo skozi medije, skozi politiko, skozi bančni sistem in tudi skozi vero. Še posebej s pomočjo slednje elita vešče manipulira z ljudskimi množicami. Če dovolj dolgo ponavljamo določeno »laž« le-ta po naravnih zakonih postane resnica v vidnem pojavnem svetu. Elita to ve in nam tako servira pol resnice, napačne informacije povezane s pravimi, potem se pa znajti kot se veš in znaš.

Bistveno za sodobnega človeka je to, da se začne zavedati svoje notranje moči. Da je on sam Stvarnik svojega življenja in da s pomočjo svojih misli, občutkov in imaginarnih slik ustvarja okolje okoli sebe. Nekateri so se res globoko posvetili »zarotam« v svetu in vedo povedati vse – kateri politik je v določeni prostozidarski loži, kakšen denarni sistem bi bilo potrebno uvesti in kako razširiti prosto energijo med ljudi.

Vendar pa po drugi strani ti isti ljudje kljub vsemu svojemu znanju in »prosvetljenosti« živijo v »zanimivi« situaciji – ne govorijo več s svojo nekdanjo ženo, tašča ne sme več v hišo, s sosedom se prepirajo za 30 cm zemlje. Spet drugi meditirajo vsak dan, znajo na pamet vse citate iz določene svete knjige, vendar pa se ob tem ne premaknejo v življenju naprej.

Žal sem se tudi sam v zadnjih nekaj letih preveč posvečal različnim »zarotam« in premalo svojemu notranjemu svetu.

Življenje nas nauči, da ni potrebno, da s prstom kažemo na druge ljudi, temveč je potrebno, da se zazremo globoko v vase in tam počistimo. Ko smo tam počistili, potem smo pripravljeni tudi na spremembe v življenju. Biti načitan ali biti moder ni isto. Načitan človek je prebral nešteto knjig, moder človek pa črpa iz večnega vrelca znotraj sebe – od Najvišjega ter prisluhne svoji intuiciji in notranjim vzgibom.

Mir v svetu se bo začel v tistem trenutku, ko bomo kot posamezniki prijazni do soseda, partnerja, žene, moža, otrok, sorodnikov, ko bomo v vseh svojih medosebnih odnosih in predvsem v odnosu do sebe, pristopili z ljubeznijo, radostjo, nasmeškom, objemom … Vse preveč je še agresije znotraj nas, zato je le-to potrebno prečistiti in transformirati. Ta sprememba se ne bo odražala le na na nas samih, temveč tudi na svetu okoli nas.

  • Smo pripravljeni razmišljati z lastno pametjo? 
  • Smo pripravljeni zaprositi Višjo silo za pomoč? 
  • Smo pripravljeni prisluhniti svoji notranji modrosti?

Vsak naj si sam odgovori na ta vprašanja, se pa v njih skriva odgovor na to, kako spremeniti sebe, odnose, svet in planet na katerem živimo.

Vse dobro in Namaste (Božansko v meni pozdravlja Božansko v tebi)!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.