Košarica

V košarici ni izdelkov.

Skrivnost motivacije, o kateri se ne govori

Katera je skrivnost (samo)motivacije, ki je milijonom ljudi po vsem svetu popolna neznanka, bi pa z razkritjem te skrivnosti končno svoje življenje lahko živeli tako, kot ga želijo?

Vam je naslednja zgodba poznana? V nekem podjetju se odločijo najeti strokovnjaka za osebnostno rast, prodajo in motivacijo, saj so ugotovili, da so v podjetju slabi medosebni odnosi, prodaja je upadla in motivacija je na psu. Skratka, gori jim pod nogami in »nujno« je potrebno nekaj storiti, povečati prodajo in dvigniti motivacijo.

Z izobraževanjem na področju motivacije pa je ponavadi približno takole – ko so udeleženci na seminarju, je njihova motivacija na višku, zdi se jim, da so sposobni prestavljati gore in da bo od jutri dalje vse drugače – prodaja bo zrasla, motivacija bo še naprej ostala na visokem nivoju.

Kaj pa čez pol leta? Bo raven motivacije še vedno tako visoka, kot je bila na izobraževanju in takoj po njem? Ne… ponovno bo upadla, ponovno bo potrebno novo izobraževanje za dvig (prodajne) motivacije. Zakaj je temu tako, zakaj se to dogaja? Zakaj na primer svojega otroka sami ne zmoremo motivirati, da bi dobil zagon za učenje ali opravljanje kakšnega dela? Kako motivirati samega sebe, da bi se zjutraj z navdušenjem odpravili na delo?

Kakšna skrivnost tiči v ozadju motiviranja?

Skrivnost, katero nam bodo zaupali le redki iskreni predavatelji s področja motivacije pa je ta, da nobena zunanja motivacija oz. zunanji motivacijski dejavnik (pri tem mislim tudi na nekatera izobraževanja s področja motivacije) nima trajnega učinka. Ne pomagajo niti graje, ukazi (pri otrocih, mladostnikih), posebni dogovori, včasih niti ne denarna komponenta (če govorimo o delu v službi).

Torej, kaj je tisto, kar res deluje?

Edina motivacija, ki res deluje – kjerkoli in kadarkoli, je tista motivacija, za katero stojita naš iskren namen in energija srca.

Vas zanima, kaj mislim z iskrenim namenom in energijo srca? Berite dalje in izvedeli boste.

Vprašajmo ljudi, kaj jih motivira pri njihovem delu. Prepričan sem, da jih bo 90% povedalo naslednje motivacijske dejavnike oz. tri najbolj poznane načine motiviranja: nagrada, denar, pohvala. Upam si celo reči, da bo 80% vprašanih dejalo, da jih najbolj motivira denar, čeravno dostikrat tudi sam denar ne igra ključne vloge pri motiviranosti za delo.

Tudi sam sem dolgo časa iskal skrivnost motivacije in po dolgem iskanju sem ugotovil tisto, kar sem vam omenil malo prej – skrivnost motivacije se skriva v našem iskrenem namenu in energiji srca.

Vprašajmo se:

  • Kaj je moj namen?
  • Kaj želim doseči?
  • Katero informacijo želim podeliti z drugimi?
  • Kako želim drugim pomagati?
  • Kako želim sebi pomagati?

Zgornja vprašanja so izjemno močna in pred vsako nalogo, ki se jo kot dijak, študent ali kot zaposleni v podjetju lotimo, pred vsakim prodajnim pismom, ki ga sestavljamo, predstavitvijo, ki jo pripravljamo – bi si morali postaviti ta vprašanja in na njih seveda tudi odgovoriti. Le-tako bomo pri delu in v življenju uspešni, saj ko se zavemo, da za vsem, kar počnemo, stoji nek (višji) namen, postanemo pri svojem delovanju in poslovanju bolj zavestni, iskreni in pošteni.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.