Košarica

V košarici ni izdelkov.

Življenjska modrost velikega uma

Prav gotovo si že slišal za Nikolo Teslo. Ne samo, da je bil Nikola Tesla izjemen izumitelj, tudi marsikatero modrost je podelil s svetom. Večkrat si preberi njegove spodaj navedene misli in si ji zapiši v srce in dušo:

“Življenje je ritem, ki se mora spoznati. Jaz občutim ta ritem in delujem po njem ter se mu prepuščam. On je zelo hvaležen in dal mi je znanje, ki ga imam. Vse, kar živi, je povezano z globokimi in čudovitimi povezavami: človek in zvezde, ameba in Sonce, naše srce in kroženje neskončno mnogo svetov. Te vezi so nezlomljive, vendar pa jih je mogoče udomačiti in ukrotiti tako da človek tudi sam začne ustvarjati nove in drugačne odnose v svetu, brez da poruši stare.

Znanje prihaja iz Vesolja: naš vid je njegov najpopolnejši prejemnik. Imamo dvoje oči: zemeljske in duhovne. Potrebno si je prizadevati, da obe očesi postaneta eno oko. Vesolje je živo v vseh svojih manifestacijah, podobno kot kakšna misleča žival. Kamen je miselno in čutno bitje, kot so to rastline, živali in človek. Zvezda, ki sije, želi da jo gledamo in, če ne bi bili tako obsedeni s seboj, bi razumeli njen jezik in sporočila. Svoje dihanje, oči in ušesa mora človek uskladiti s dihanjem, očmi in ušesi Vesolja.”

V nadaljevanju si lahko ogledaš kratek filmček o izumih Nikole Tesle in njegovemu sporočilu človeštvu.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.