Košarica

V košarici ni izdelkov.

Pet nogometnih lekcij

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji je v teh dneh v polnem razmahu. Ob gledanju tekem se mi je utrnilo pet nogometnih lekcij, ki se jih splača uporabiti tudi v življenju.

1. LEKCIJA

V nogometu: Nogomet se začne zares igrati šele takrat, ko nasprotnik doseže gol.

V življenju: Šele, ko imaš določen problem (izziv) in si dobesedno prisiljen, da narediš spremembo, šele takrat odločno premakneš rit, stopiš v akcijo in začneš delovati.

2. LEKCIJA

V nogometu: Ko tvoje moštvo vodi, igro čim bolj umiri in zavlačuj.

V življenju: Ko spiš na lovorikah se poleniš, posel se zmanjša, manj si ustvarjalen. Zato stalno teži k razvoju na vseh področjih življenja, v nasprotnem primeru si boš sam zabil avtogol.

3. LEKCIJA

V nogometu: V šestnajstmetrskem prostoru bodi, ko bo to nujno potrebno, odličen igralec, takšen, da si zaslužiš Oskarja za izjemno odigran prekršek.

V življenju: Uporabi vsa sredstva za dosego cilja, tako dovoljena, kot tudi nedovoljena. Vendar pozor, če boš uporabil nedovoljena sredstva, boš dejansko izigral sebe. Ob tem se spomni na učinek bumeranga.

4. LEKCIJA

V nogometu: V sodnikovem podaljšku iztisni iz sebe še zadnje atome moči.

V življenju: Naredi dodaten kilometer, potrudi se še bolj, naredi malo drugače, bolj izzivalno, še bolj odštekano in ustvarjalno. Svojim izdelkom ali storitvam dodaj neko posebno dodatno uporabno vrednost, ki jo lahko dodaš le ti.

5. LEKCIJA

V nogometu: Nikoli ne grizi nasprotnika in ga ne psuj.

V življenju: Upoštevaj Zlato pravilo in ljubi svojega bližnjega kakor sebe. To bo precej izboljšalo vse tvoje odnose: medosebne, družinske, partnerske in poslovne. Namreč, to kar imaš v mislih, to se ti tudi udejanja v življenju.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.