Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ali že pišeš svojo knjigo užitkov?

Tokrat s teboj delim zgodbo o stari ženici (najdeš jo v knjigi Ključi do uspeha in sreče), ki kljub temu, da je imela življenje polno gorja in razočaranj, ni nikoli izgubila svoje dobre volje in notranjega miru. Ko so jo vprašali o skrivnosti njenega prijetnega optimizma, je odgovorila:

»Pišem knjigo užitkov. Že zgodaj v življenju sem se odločila, da bom vsako noč zapisala prijetno izkustvo, ki sem ga doživela čez dan. Tako mi je prišlo v navado, da v svojem življenju iščem vesele stvari, ne žalostnih. Zato, ne glede na to, kako temni so oblaki, vedno zmorem videti žarek svetlobe, ki sije skoznje.«

Dejala je, da je bilo v njenem življenju veliko dni, ko je bilo težko videti svetlobo, saj je imela veliko družino, izgubila pa je vse člane. Poleg tega je bila precej bolehna in je utrpela številne denarne izgube, zaradi katerih je končala v revščini. Kljub vsem nadlogam, ki so jo teple, ji je vsak dan uspelo najti nekaj, za kar je lahko bila hvaležna.

Predlagam, da enako postopaš tudi ti, draga bralka, dragi bralec bloga. Na življenje nič več ne glej z žalostjo, temveč se začni veseliti vseh lepih malenkosti, ki ti jih prinaša življenje.

Bodi kot gospa, ki je pisala knjigo užitkov. V navado naj ti pride, da boš vsak večer začel-a iskati nekaj, česar si lahko vesel. Začni tako, da poiščeš le eno stvar vsak dan. Nato poišči dve stvari, nato tri, štiri …

Nadaljuješ lahko tako, da poiščeš vsako uro eno stvar, nato pa vedno, ko se boš spomnil na »knjigo užitkov« ali »trenutek užitka«, pomisli na nekaj lepega, čudovitega ali radostnega.

Kmalu boš opazil, da si postal mojster skrivnosti sreče.

In tako smo prišli do konca zapisa na blogu.

Kaj sedaj? Za hip zapri oči in pomisli na to, kar te v tem trenutku veseli. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.