Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Plačevanje računov ali kako čudežno deluje zakon akcije in reakcije

Računi so že od nekdaj naše veliko breme in nadloga, bodisi v zasebnem ali v poslovnem življenju. Nekako odlašamo in odlašamo s plačili računov, kolikor se le da. Če je morda med bralci tega članka kdo, ki redno in brez jeze plačuje svoje račune, mu lahko samo čestitam. Danes bomo torej govorili o plačevanju računov in kako si lahko pri tem pomagamo z zakonom akcije in reakcije. Morda se bo kdo vprašal, kakšno zvezo ima plačevanje računov z uspešno prodajo. O, pa jo ima in to še zelo veliko. Ne verjamete? Ste morda še skeptični? Preberite si članek do konca in boste videli, da to, kar vam govorim, ni iz trte zvito.

Spominjam se, da se je v nekem podjetju, kjer sem bil zaposlen, direktor hudoval nad neplačniki. Govoril je, kako zelo slabi plačniki so njihove stranke in da morajo vedno izterjevati zapadle obveznosti, kar jim povzroča nove stroške. Takrat direktorja sicer nisem neposredno vprašal, kako kaj v svojem podjetju poravnava zapadle obveznosti, a že iz informacij, ki sem jih dobil, mi je bilo več kot jasno, kako stvar stoji. Po vsej verjetnosti tudi v tem mojem nekdanjem podjetju niso redno plačevali svojih računov.

Če se bo kdo, ki ga poznate, kdajkoli razburjal nad neplačniki računov, ga vprašajte, kako kaj on plačuje svoje račune. Vedno se bo izkazalo, da tudi v tem podjetju niso ravno redni plačniki. V vesolju velja zakon akcije in reakcije, ki pravi, da je potrebno najprej nekaj dati, če želimo nekaj prejeti. Izdatek je v tem primeru akcija, prejemek pa reakcija. Poznam ljudi, ki imajo veliko računov in jih redno plačujejo, in verjeli ali ne, tudi njihove stranke jim v roku ali celo predčasno plačujejo račune. Zelo podobno se je v zadnjih dveh mesecih zgodilo tudi v mojem podjetju. Ugotovil sem, da če so vsi moji računi poravnani, tudi precej bolj redno dobivam plačila od drugih.

Karkoli že počnemo, pa naj si bo to doma ali v podjetju, s tem, ko pomagamo drugim, v bistvu pomagamo samim sebi. To, kar želimo drugim, želimo samim sebi. Skrivnost uspešnega poslovanja se skriva v dejstvu, da je v vseh jezikih denar tok, ‘currency’. Če preveč energije zadržujemo pri sebi (beri: ne plačujemo računov in jih zadržujemo), prekinemo vesoljni tok energije in si delamo veliko poslovno škodo. S tem, ko redno plačujemo račune, in ne samo to, s tem, ko se veselimo vsakega računa, ki ga dobimo, in smo zanj hvaležni in ga tudi s hvaležnostjo plačamo, se nam odpre obilje.

Kaj to pomeni? Če smo nekomu pravočasno in s hvaležnostjo plačali račun, ki nam ga je poslal, se bo recimo zgodilo, da bomo v svoje življenje privabili še več denarja. Čeprav pa je tudi res, da denar ne bo prišel z iste strani, kot pričakujemo mi sami, temveč iz povsem drugega vira in v drugi obliki. Dobili bomo npr. nov dobičkonosen posel, k nam bo prišlo še več strank, stranke nas bodo z veseljem priporočale še drugim, nekje bomo spoznali nekoga, s katerim bo mogoče poslovno sodelovanje, ki si ga že dolgo časa želimo, ipd.

Če hočemo ali če nočemo, eden temeljih zakonov v vesolju je zakon akcije in reakcije, ali kot ga tudi drugače imenujemo – zakon setve in žetve. Najprej je potrebna določena akcija, če želimo, da sledi reakcija, ali bolj po domače povedano, najprej je potrebno posejati, če želimo požeti. Sejmo obilno in želi bomo obilno. Sejmo malo in dobili bomo malo.

Pri naših poslih se vedno vprašajmo, kako bi lahko stranki (kupcu) dali še nekaj več, neko dodatno vrednost, po kateri si nas bo za vedno zapomnil. Ni potrebno, da je to izraženo ravno v denarju (popust, rabat), temveč je to lahko zgolj prijaznost, pošteno poslovanje, nasmeh, zaupanje, izpolnjevanje obveznosti, hitro reševanje reklamacij. Obstaja 1001 način, kako lahko stranka odide od nas zadovoljna.

In za konec … Kako je kaj z vašimi strankami? Odhajajo od vas zadovoljne in srečne? Se vračajo k vam in vas priporočajo poslovnim partnerjem? Odgovorite si na ta vprašanja in izvedeli boste, kakšno je vaše poslovanje. Stanje na transakcijskem računu pa se bo samo izboljšalo in to v trenutku, ko bomo začeli v naše poslovanje vnašati filozofijo – Kaj lahko storim, da mu bom najbolj pomagal? Kot smo že prej dejali – pomagajmo drugemu in pomagali bomo sebi. Naj vas spremlja obilje!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.