Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako lahko zraste prst?

Na mojem predavanju Spremeni prepričanje, spremeni življenje izvajamo tudi vajo rasti prsta. Vedno je navdihujoče gledati, kako presenečeni so ljudje, ko vidijo, da jim je krajši prst zrasel v dobrih treh minutah. 🙂

Kako je to mogoče? Vse je v moči našega prepričanja. Za primer navajam zgodbo pisca knjig iz Nemčije, Jana Van Helsinga. Pred leti je Jan Van Helsing na Novi Zelandiji spoznal učiteljico, ki mu je povedala naslednjo zgodbo.

Majhna deklica si je pri pouku ročnega dela odrezala pol prsta. Ko je po nekaj dneh bolnišnice spet prišla v šolo, je učiteljica govorila z njo na samem in zelo zaupno. Deklici je razložila, da ji bo prst spet zrasel, ampak samo če tega ne bo nikomur povedala.

Učiteljica ji je dejala, da je to čisto osebna skrivnost in je ne sme nikomur izdati. In kaj se je zgodilo? Prst ji je v roku dveh let znova zrasel. Zakaj je učiteljica od deklice zahtevala, da tega ne sme nikomur povedati? Ker bi reakcija drugih ljudi vplivala, če ne celo uničujoče delovala, na dekličino prepričanje, da ji bo prst znova zrasel.

Odrasli ali drugi otroci bi rekli, da prst ne more zrasti več in deklica mogoče potem tudi sama ne bi več v to verjela. Trdno prepričanje je predpogoj za to, da deluje. Moramo biti prepričani v to. Vsak dvom ima lahko uničujoče posledice.

Kaj torej meniš, da je mogoče? Kakšno je tvoje (pod)zavestno prepričanje? Razmisli o tem in posledično se ti bo spremenilo življenje in pogled na svet. 😉

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.