Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Knjige o hvaležnosti

Vsaka knjiga, ki jo prebereš, ima svojo zgodbo, svojo energijo in svoje sporočilo. Včasih se ti zdi določena knjiga »kr neki«, toda en sam odlomek v knjigi ti lahko spremeni življenje in ti da nov uvid in vpogled v zakonitosti in delovanje Vesolja. To velja tudi za knjige o hvaležnosti. Mene so se najbolj dotaknile naslednje knjige o hvaležnosti in blagoslovih (vse so prevedene tudi v slovenščino):

  • Preštejte svoje darove
  • Učinek hvaležnosti
  • Čarobnost
  • Blaga umetnost blagoslova

Poglejmo si jih bolj podrobno …

Prva na seznamu je PREŠTEJTE SVOJE DAROVE od Johna De Martinija. V originalu je sicer naslov Count Your Blessings oz. Preštejte svoje blagoslove. V njej je mnogo različnih vaj za prebujanje hvaležnosti in obilo osebnih navdihujočih avtorjevih zgodb, ki so se mu zgodile ali pa so se zgodile njegovim pacientom in strankam, ko so začeli izražati hvaležnost.

Druga knjiga je ravno tako od Johna De Martinija, ki jo je napisal v soavtorstvu z Nataliyo Androsovo in ima naslov UČINEK HVALEŽNOSTI oz. v originalu The Gratitude Effect. Tudi slednja je odlična in ima različne praktične vaje, toda če bi moral izbrati bi bila Preštejte svoje darove na prvem mestu.

Že sama življenjska zgodba dr. Johna De Martinija je izjemno navdihujoča, kajti v mladosti so mu učitelji dejali, da ni preveč pameten ter da ne bo nikoli dokončal šole in mnogo let je temu verjel, dokler ni spoznal Paula Bragga, ki je bil njegov mentor. Srečanje z njim (o tem piše tudi v obeh malo prej omenjenih knjigah) mu je povsem spremenilo življenje.

Vsi, ki delujejo na področju osebne rasti, zagotovo poznajo Rhondo Byrne, ki je pred leti posnela uspešnico Skrivnost in izdala tudi istoimensko knjigo, ki je bila prodana v večmilijonski nakladi ter prevedena v številne jezike. Njena knjiga ČAROBNOST oz. v originalu Magic, je 28 dnevni program z vsakodnevnimi vajami kako se lahko urimo v hvaležnosti. Najbolj se me je dotaknil naslednji citat iz knjige:

Kdor namreč ima hvaležnost, se mu bo dalo in bo imel obilo.
Kdor pa nima hvaležnosti, se mu bo vzelo tudi to, kar ima.

Gre sicer za malo spremenjen citat z Svetega pisma (Matejeva knjiga 3:12), ki mu je bila dodana ena beseda – hvaležnost. S tem dobi ta citat iz Svetega pisma povsem nov pomen in marsikaj se zdi bolj logično in razumljivo.

Za zaključek današnjega članka pa velja omeniti še odlično knjigo z naslovom BLAGA UMETNOST BLAGOSLOVA, ki jo je napisal Pierre Pradervand. V njej je mnogo različnih življenjskih zgodb ljudi, katerim je blagoslavljanje dobesedno spremenilo življenje. S tem, ko izrazimo blagoslov, izrazimo tudi hvaležnost in v nas se prebudijo ljubeče in radostne energije.

Ne glede na to ali govorimo o hvaležnosti ali o blagoslovu, terminologija ni bistvena, bistveno je to, kaj mi sami v tistem trenutku občutimo znotraj sebe in v kakšni energiji (vibraciji) se nahajamo. Našo ljubečo energijo in globoko hvaležnost začutijo ljudje okoli nas in s tem, ko spremenimo sebe, spremenimo tudi svoje odnose, ne glede na to ali so to družinski, partnerski ali poslovni.

Hvaležnost je energija, ki te uravnoteži in ko si resnično hvaležen se nahajaš v ravnovesju in si v stiku s samim seboj in s svojo dušo.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.