Košarica

V košarici ni izdelkov.

Hvaležnost kot molitev

Čez lužo so pretekli vikend praznovali Zahvalni dan. Če tudi ti prejemaš kakšne e-novice iz Amerike, potem veš, da je ta vikend (Black Friday, Cyber Monday), poleg Božiča najbolj »prodajno« usmerjen praznik.

Skratka Zahvalni dan je postal totalno skomercializiran in je na tak način že zdavnaj zgrešil svoje bistvo – izražanje hvaležnosti. Če odštejemo vse te »prodajne norosti«, pa ima Zahvalni dan eno globoko sporočilo – biti vsak dan hvaležen za vse, kar imaš in za vse, kar se ti dogaja.

Mistik z Barbadosa, Neville Goddard pravi v Temeljnih lekcijah 4 o molitvi in občutku hvaležnosti naslednje:

“Moj tretji način molitve je, da preprosto občutim hvaležnost. Če si želim karkoli, bodisi zase bodisi za druge, izklopim svoje telo in vzpostavim stanje, podobno snu. V tem stanju občutim radost in hvaležnost, pri čemer hvaležnost pomeni uresničitev tega, kar si želim.”

“Ustvarim si občutek izpolnjene želje in s tem vtisom grem spat. Ne potrebujem ničesar, da bi se to zares uresničilo, kajti tako (že) je. Moj občutek izpolnjene želje je uresničen.”

Predlagam, da si zgornja dva odstavka od Nevilla še večkrat prebereš in si občutek hvaležnosti vtisneš v svoje vsakodnevno delovanje. Prepričan sem, da boš opazil marsikatero spremembo ter da se bodo situacije in dogodki v tvojem življenju začeli odvijati na najbolj »skrivnostne« načine, v tvoje najvišje dobro.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.