Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kako se “preobraziti” v 10-ih sekundah?

Cameron Russell že več kot deset let deluje na področju mode oz. manekenstva. Leta 2012 je na TED Talku imela izjemen nastop, ki je na TED-u med 20 najbolj popularnimi govori vseh časov.

Zgoraj si lahko ogledaš celoten posnetek govora z angleškimi podnapisi. V kolikor imaš probleme z angleščino na spletni strani TED-a (klikni tukaj), najdeš tudi slovenske podnapise.

Posnetek je vreden ogleda saj pokaže kako ljudje »sodimo« eden drugega na podlagi videza in obleke. Cameron postreže tudi zanimivi statističnimi podatki na temo obleke, barve kože in videza ter se na začetku govora pred očmi občinstva preobleče.

Videz oz. oblačenje določenega človeka ni vedno to, kar mislimo, da je. Ni važno ali si moški ali ženska in čeprav si »uber super sexy« oblečen-a, ta tvoja zunanja pojava pogosto ne odraža tvoje notranjosti in v sebi dejansko lahko občutiš nelagodje, nezaupanje in nesprejemanje sebe. Slednje pa skušaš »zakriti« s svojo obleko, obutvijo ali nasmehom.

Druge ljudi pogosto »sodimo« po njihovi obleki in videzu, a potrudimo se, da bomo od sedaj dalje pogledali na druge z očimi srca in duše. Dejstvo je, da si vsakdo želi pozornosti in da vsaka oseba išče preko stikov z drugimi ljudmi ljubezen, sprejemanje in spoštovanje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.