Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ne čakaj na maj, stori to zdaj!

Pred dnevi sem v knjigi Davida Deide zasledil naslednjo misel:

“Vsi bomo umrli. Vsakdo, ki ga ljubimo, bo nekega dne mrtev. Njegov vonj, toplina in nasmeh bodo za vedno izginili, mi pa bomo ostali sami ali pa bomo tudi umrli. Sleherni objem je lahko naš zadnji. Zakaj bi zadrževali svojo ljubezen? Če bi bil ta dih, prav zdaj, vaš poslednji, kakšne darove bi bili pripravljeni dati svojemu intimnemu partnerju? Kaj vas zadržuje, da tega ne storite?”

Ob tem odlomku sem se spomnil na zgodbo iz življenja ene moje prijateljice. Le-ta je bila že kar nekaj časa zaljubljena v svojega najboljšega prijatelja. Seveda v takšni situaciji napoči trenutek – Kaj pa zdaj? Kateri korak naslednji ubrati? Ali povedati in izraziti to, kar čutim? Ko se oseba zaljubi v svojega najboljšega prijatelja oz. prijateljico je vedno dilema – kaj bo pa potem, če izrazim to, kar čutim. Ali potem še prijatelja?

Svojo prijateljico sem spodbujal, da naj izrazi to, kar čuti. Opomnil sem jo, da nam čez leta ne bo žal za stvari, ki smo jih naredili, temveč za tiste, ki jih nismo, čeprav smo jih hoteli. Kljub cmoku v grlu in strahovom, kaj bo potem, kaj pa če … je izrazila tisto, kar čuti. In danes sta srečna in zaljubljena. Oba. 🙂 Vesel sem, da je temu tako, saj sem vedno »navijal« zanjo in za njeno srečo ter ljubezen.

In kako je s teboj? Ali vedno izraziš svoja čustva? Ali si upaš povedati to, kar čutiš? Ali imaš pogum, da kljub strahom storiš tisto, kar čutiš v srcu? Razmisli in si odgovori … sam-a pri sebi.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.