Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

Hvaležnost, mati obilja

Ste že kdaj razmišljali, za kaj vse ste lahko hvaležni? Kaj je tisto, kar vas izpolnjuje in navdaja s toplim občutkom pri srcu ter ob čemer občutite radost in srečo? Preden nadaljujete z branjem članka, si vzemite nekaj minut in se spomnite, za kaj vse ste lahko hvaležni.

Prej ko napolnimo svoje življenje z vibracijo hvaležnosti, prej bomo dobili tisto, kar si želimo. Morda nas v tem trenutku pesti kup težav, odnosi v družini so se skrhali, v službi so sodelavci »težki«, da ne govorimo o tečnem šefu in tem, da nas otroci ne ubogajo več. Spomin na naše denarne težave pa nas spravi v še večjo nejevoljo. Nikar! Tudi v tem (po našem mnenju) slabem položaju iščimo dobro in bodimo hvaležni za to, kar se dogaja.

V trenutku, ko sem bil pred leti brez zaposlitve, ko sem iskal smisel svojega življenja in življenjsko pot, sem dobil navdih – napiši knjigo, ki bo navdihovala ljudi ter jim pomagala pri iskanju zaposlitve. Čeprav sem imel v tistem trenutku samo idejo, sem bil vseeno zelo hvaležen zanjo in to je spremenilo moje življenje bolj, kot sem si takrat lahko predstavljal.

Predlagam, da si vsakdo od vas naredi svoj SEZNAM HVALEŽNOSTI, ki mu bo pokazal, da je ne samo zelo bogat človek, temveč tudi srečen. Na svetu je toliko stvari, za katere smo lahko hvaležni, če se jih le zavedamo.

Naj vam zaupam, za kaj vse sem hvaležen jaz:

 • Hvaležen sem za objeme, ki jih dobim vsak dan, in za to, da jih lahko razdam naprej.
 • Hvaležen sem za čudovita in ljubeča starša, ki sta verjela vame in me spodbujala, ko je bilo to najbolj potrebno.
 • Hvaležen sem za čudovito partnerico, s katero se iskreno ljubiva, spoštujeva in se odlično razumeva.
 • Hvaležen sem za naročilo knjige, za prijavo na seminar in e-poštno sporočilo, ki mi ga pošlje nekdo, ki želi bodisi nasvet bodisi poslovno sodelovanje z menoj.
 • Hvaležen sem za SMS, ki sem ga dobil od osebe, s katero se že dolgo nisva slišala in
  videla.
 • Hvaležen sem, da se lahko vozim z avtom in z njim pridem na katerikoli konec Slovenije ter ljudem predavam o skrivnostih življenja in hvaležnosti.
 • Hvaležen sem za hrano, pijačo, obleko in topel dom, poln ljubezni.
 • Hvaležen sem, ker mi je pred časom »crknil« modem, kajti sedaj je moja internetna povezava hitrejša in bolj učinkovita.
 • Hvaležen sem, ker mi je prijatelj povedal, da ne bo več imel časa urejati mojo spletno stran, saj sem se tako sam dobesedno čez noč naučil urejanja spletne strani in dodajanja novih vsebin.
 • Hvaležen sem, ker so mi v nekem podjetju dejali, da trenutno ne bomo sodelovali, kajti tako so se mi odprle nove ideje in možnost novih seminarjev.
 • Hvaležen sem, ker slišim kljub drugačnim napovedim zdravnikov.
 • Hvaležen sem, da lahko z vsemi vami delim svoje misli preko e-novic in bloga, kajti vem, da s tem obogatim vaše in svoje življenje.

Seznam hvaležnosti je lahko neskončen in, ko se ozremo nanj, največkrat spoznamo, kako zelo veliko imamo, da pa tistega, kar imamo, ne znamo tako zelo ceniti in biti za to hvaležni, ker se nam vse to zdi tako samoumevno.

Včasih si je tako težko priznati, za kaj vse smo hvaležni. Se morda česa bojimo? Mantra vsakega človeka bi moral biti preprosti stavek: »Hvaležen sem!« Ta stavek bi si vsakdo moral ponavljati vsaj 50- ali 100-krat na dan, dokler si ga ne bi za vedno vtisnil v svojo podzavest.

Vesolje je zelo radodarno do človeka, ki zna biti hvaležen. Že Mojster je pred več kot 2.000 leti govoril: »Oče, zahvaljujem se ti.« In če je Mojster poznal to resnico, ki je mati obilja, potem bi tudi mi morali v naša srca naseliti hvaležnost.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.