Košarica

V košarici ni izdelkov.

Ko se nam kvarijo stvari …

Vsakomur od nas se je že kdaj zgodilo, da se nam je pokvarila katera od stvari, ki jih uporabljamo. Morda smo imeli težave z internetom, računalnikom, uro, telefonom, televizorjem, radiem, TV in še čim. V takšnem položaju nismo bili nič kaj prijateljsko razpoloženi in smo se spraševali, zakaj se nam je to zgodilo. Morda je šlo za slabo vzdrževanje, nekakovosten izdelek, nesrečen pripetljaj ali pa …

V tokratnem uvodnem članku vam želim predstaviti simboliko stvari, ki so v našem življenju, in kaj pomeni, če se nam stvari kvarijo, nam jih ukradejo, jih zlomimo ali pa jih izgubimo. Ko govorimo o stvareh, ki so nam odtujene na nek nepošten način (npr. s krajo), je potrebno vedeti, da v vesolju ničesar ne moremo posedovati in da nam bo tisto, kar nam je bilo na nepošten način odvzeto (ni pomembno, ali gre za stvar ali za denar), vrnjeno iz istega ali drugega vira.

V vesolju velja pravilo, da moramo določeno odtujeno stvar (od)pustiti iz svojega življenja, da gre svojo pot, čeprav nam je morda v določenem trenutku težko ter čutimo bolečino, jezo in žalost.

V primeru, da smo sposobni kljub odtujitvi ohraniti pozitivne in ljubeče misli ter tako pustiti, da stvar simbolično zapusti naše misli (in tudi življenje), se bo zgodil čudež – dobili bomo toliko in še več iz brezmejne zakladnice vesolja. Morda nam bo podobno ali celo isto stvar nekdo podaril, morda se bodo naši prihodki povečali in si jo bomo spet lahko kupili ali pa nam bo vesolje izgubljeno povrnilo na kakšen drug način. Potrebno je le, da nosimo v srcu hvaležnost in radost ter zaupamo v vsemogočnost brezmejne inteligence.

Spet drugič se nam kakšna stvar pokvari ali pa jo nesrečno zlomimo oz. uničimo. V tem primeru se je potrebno vprašati, v čem je simbolika pokvarjene oz. uničene stvari. Meni se je npr. pred leti neprestano kvaril avto. Sporočila vesolja sicer nisem doumel in nisem razumel, zakaj se mi to dogaja, a na koncu se je razpletlo tako, da sem si pod ugodnimi plačilnimi pogoji lahko kupil nov avto, ki mi sedaj odlično služi.

Zasledil sem kar nekaj primerov, ko se je ljudem začel kvariti telefon. Kaj počnemo s telefonom? Preko njega se pogovarjamo oz. komuniciramo s svojimi najbližjimi kot tudi s poslovnimi partnerji, sodelavci in prijatelji. Telefon je simbol komunikacije. Če opazimo, da se nam v kratkem času telefon velikokrat pokvari, se je potrebno vprašati, kako je kaj s komunikacijo in odnosi znotraj družine, z otroki, starši, sodelavci, poslovnimi partnerji … Vesolje nas vedno želi opozoriti, ko je treba kaj spremeniti v svojem življenju, in morda je ravno pokvarjen telefon tisto sporočilo, ki smo ga v določenem trenutku potrebovali.

Zgodi se tudi, da smo jezni na stvari, še posebej, če nam npr. računalnik že od jutra dela sive lase in se ne »obnaša« tako, kot bi želeli. Kaj lahko storimo v takšnem primeru? Računalniku pošiljajmo pozitivne misli, blagoslovimo ga v mislih, ker nam tako zvesto služi, in zaupajmo, da se bo kmalu vse uredilo.

Bolj ko bomo pozorni na simbolne dogodke v našem življenju, prej bomo dojeli sporočilo oz. lekcijo, ki nam jo je življenje (vesolje) ponudilo. V vsaki krizi je skrita priložnosti, in ko se nam pokvari kakšna stvar, je to lahko tudi priložnost, da si kupimo novo, ali pa je to sporočilo vesolja, da je treba nekaj spremeniti v našem življenju. Hvaležnost se vedno obrestuje in zato bodimo hvaležni za vse, kar se nam dogaja. Življenje je učenje in učenje je življenje!

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.