Košarica

V košarici ni izdelkov.

Začuti in podeli ljubezen

Vsak dan si soočen s številnimi dogodki, srečanji in priložnostmi. Srečuješ nove in nove ljudi, ki vstopajo v tvoje življenje, spet drugi pa odhajajo iz njega.

Morda je v tvoje življenje prišla oseba, ob kateri čutiš še posebno naklonjenost, spoštovanje, mir, radost in ljubezen. Ne čakaj – povej svoje občutke, izrazi to, kar čutiš v srcu.

Podeli ljubezen naprej. Ne veš, kaj se bo zgodilo, ko boš svoje občutke podelil naprej. Morda bo druga oseba znala in zmogla sprejeti to, morda ne, a ni pomembno – pomembno je le to, da izraziš tisto, kar čutiš v svojem srcu.

Zavedaj se, da tudi ljubezen potrebuje nego in potrpežljivost. Ko na vrtu posadiš rože, jih zalivaš z vodo in jih neguješ, se veseliš vsakega njihovega napredka, rasti vsakega novega cveta. Podobno je tudi z ljubeznijo – za svojo rast in razvoj potrebuje nego, moraš biti potrpežljiv in zaupati. Tudi če se nekdo na tvoj izliv čustev ljubezni odzove s strahom, z molkom ali z zanikanjem, vedi, da je vse tako, kot mora biti, v tvoje najvišje dobro.

Če želiš več ljubezni v svojem življenju, jo podeli naprej, razdaj jo, naj energija ljubezni teče brezpogojno, srčno, ljubeče, iskreno in radoživo.

Za zaključek današnjega zapisa pa še čudovita misel o ljubezni, ki jo je nekoč povedal Kahlil Gibran:

»Kemik, ki bi znal iz svojega srca izločiti sočutje, spoštovanje, hrepenenje, potrpežljivost, obžalovanje, presenečenje in odpuščanje, ter jih združiti v eno, bi lahko ustvaril atom, ki se imenuje ljubezen.«

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.