Košarica

V košarici ni izdelkov.

Vsi smo med seboj »nevidno« povezani

Ljudje že od nekdaj poskušamo vplivati na svojega bližnjega in mu vsiliti svoje mišljenje. Od obstoja človeka naprej postaja boj za moč, socialni status, denar ali ljubezen vse bolj zagrizen in okruten. Današnja znanost pozna ogromno moč naših misli. Če se hočemo v to prepričati, zadostuje, da pogledamo zadnje raziskave na področju prenosa misli.

Med nami obstajajo nevidne sile, ki delujejo na nas in nam pomagajo v življenju. Prav gotovo smo že kdaj dobili kakšen telefonski klic, ko smo že vnaprej vedeli kdo je na drugi strani. Ali pa nas je prišel obiskati stari prijatelj, na katerega smo pomislili pred nekaj urami. Tem dogodkom sicer nismo posvečali pretirane pozornosti in smo mislili, da gre le za naključja. Toda pri tem gre za veliko več – gre za prenos misli.

Ljudje smo del vesolja, del narave, ravno tako kot so rastline in živali. Še pred nekaj leti smo mislili, da živali niso sposobne čustvovanja in prenosa misli, toda zadnje raziskave so potrdile tudi to. V podmornico, ki je plula pod ledom, so vkrcali zajkljo, ki je malo pred tem skotila mladičke. Mladi zajčki so ostali na trdnih tleh v nekem laboratoriju v Rusiji. V neenakomernih presledkih so mlade zajčke pobili. Tisoče kilometrov stran v atomski podmornici je mati vsakokrat s popolno natančnostjo občutila smrt vsakega od svojih mladičev. Podobno je tudi z reakcijami naših mater, ki nekako občutijo, da se morda nam dogaja kaj slabega, čeprav smo več sto ali tisoč kilometrov stran.

Nimamo samo ljudje in živali moči razmišljanja in prenosa misli, temveč to velja tudi za rastline. Misli se lahko prenašajo na različnih nivojih inteligence. Tudi način, kako se ptice vračajo v svoja gnezda je inteligenten. Vse živali bolj ali manj razmišljajo, da lahko živijo. Tudi rastline mislijo; seveda ne enako kot mi, vendar mislijo. V dokaz vam navajam naslednjo resnično zgodbo, ki se je zgodila leta 1954 v Londonu.

Žena nekega zdravnika je morala v bolnišnico zaradi resnega bronhitisa, ki je bil dodatno zapleten zaradi srčnih težav bolnice. Glede na to, da je bila gospa zaljubljena v rastline, je imela doma velik rastlinjak, v katerem je skrbno negovala na stotine različnih rastlin. V soseščini je bila znana kot oseba z »zelenimi prsti« in kot blaga, inteligentna, razumna in zelo dobra ženska. Ko je bila v bolnišnici, je prosila moža, naj ji prinese neko cvetlico, s katero bi okrasila sobo. Mož je izbral lilijo.

Nekega dne, proti koncu dopoldneva, prav ko je zdravnik končal vizito in ji predpisal nova zdravila glede na rezultate preiskave, je lilijin cvet nenadoma spremenil svoj videz, cvetni listi so uveli, videti je bilo, kot bi vejice krvavele; čeprav bele, so bile obrobljene z rdečo barvo. Bolnica, ki je dobro poznala vedenje svojih rastlin, je takoj poklicala medicinsko sestro in vztrajala, da se zdravnik vrne. Videz lilije se je začel spet spreminjati, ko je bila sestra pri bolnici.

Tudi zdravnik je bil presenečen nad nesrečnim videzom povsem normalne rastline. Zaradi vztrajanja bolnice je ponovno pregledal rezultate preiskav in preveril diagnozo ter zdravila, ki jih je predpisal. Vse je bilo v redu. Vendar je glavna sestra, zadolžena za pisanje receptov, ki jih je nato pošiljala v bolnišnično lekarno, naredila majhno pravopisno napako pri formulaciji zdravila. Majhna napaka z resnimi posledicami. Pri napačno napisani besedi je šlo za povsem neko drugo zdravilo, ki sploh ni bilo primerno in bi bilo lahko celo smrtno nevarno.

Lilija je rešila življenje ženski, ki je bila dolgo njena skrbna, obzirna in ljubezniva spremljevalka. A kako je rastlina uganila in kako je ugotovila napako … bolnica je izjavila, da ji rastline razkrivajo vse skrivnosti, tudi skrivnosti tistih, ki jo obiskujejo, čeprav se ne zavedajo tega, ter da je lilija zagotovo opazila napako preko vibracij, ki prihajajo iz okolja.

Če so sposobne živali in rastline takšnega zaznavanja in prenosa misli, kaj šele vse smo sposobni ljudje. Zato bodimo previdni, kakšne vibracije in kakšne misli oddajamo v okolico, saj bodo ljudje začutili našo naravnanost in našo (ne)prijaznost še preden bomo karkoli rekli z besedami. Ko boste naslednjič videli pri vaši sosedi izredno lepe in sveže rože pa boste lahko že iz tega sklepali, da zanje lepo skrbi in da so v družini dobri in harmonični odnosi. In na koncu – naj si bodo to rastline, živali ali pa ljudje … vsi smo med seboj »nevidno« povezani pa če se tega zavedamo ali ne.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.