Košarica

V košarici ni izdelkov.

Sinhronosti in naključja, ki nas usmerjajo

Ali ste kdaj vzeli pod drobnogled vaše življenje in »naključja«, ki so vas privedla do tja, kjer se v tem trenutku nahajate? Ste prepoznali določena sporočila, ki so vam jih prinesli ljudje, ki ste jih srečali? Ali ste se kdaj vprašali, ko ste se nahajali v določeni situaciji: »Kaj to pomeni? Kakšen pomen ima ta dogodek? Zakaj sem se srečal s tem človekom? Kaj mi želi sporočiti?«

Za hip se ustavimo. Pomislimo na nek dogodek v svojem življenju, ki se nam je vtisnil globoko v spomin. Morda je to »naključno« srečanje s starim prijateljem, ki ga nismo videli že zelo dolgo, ali pa trenutek, ko smo spoznali novega človeka, življenjskega sopotnika ali poslovnega partnerja.

Če boste dobro pomislili, boste ugotovili, da le-ta srečanja še zdaleč niso bila »naključna«, in da je vas in to osebo vodila neka višja inteligenca. Še bolj podroben pregled bi nam pokazal, da so se prav gotovo že pred tem srečanjem začele dogajati sinhronosti, ki so nas pripeljale do njega.

V prvem spoznanju Celestinske prerokbe piše, da bolj ko v svojem življenju opažamo/ pomenljiva »naključja«, več se nam jih dogaja, le ozavestiti jih moramo. Skrivnostna in presenetljiva »naključja« nas namerno vodijo po poti življenja, bolj kot si upamo misliti.

K priložnosti in sreči, ki jo iščemo v življenju, nas lahkotno vodijo »naključja«, sanje, nenadejani namigi in slutnje, kot tudi različni ljudje, ki jih srečujemo. Če sam pri sebi pomislim, na vsa »naključja«, ki so se mi zgodila v preteklih letih in se mi še vedno dogajajo, se začenjam globoko v sebi zavedati, da je v življenju, ne glede na to, kaj se zgodi, vse dobro in zaželeno, ter da se vse ob pravem času postavi na pravo mesto.

Vse, čemur posvečamo pozornost, se bo razvilo in razširilo. Bodimo pozorni, ko začutimo željo, da bi se pogovoril s človekom, ki bi nam lahko pomagal rešiti trenutne težave. Kam usmerjamo svojo pozornost? Kaj smo danes opazili? Namera je tista, ki vodi do spremembe. Lahko bi rekli tudi takole – pozornost je tista, ki aktivira polje energije, medtem ko je namera tista, ki aktivira polje informacije.

V duhovnem svetu smo vsi med seboj povezani, čeprav v materialnem svetu te povezave niso povsem jasno vidne. S tem, ko določeni stvari posvečamo pozornost, ustvarjamo energijo, z namero pa to energijo oblikujemo. Pozornost in namera sta osnovni orodji vsakogar, ki želi bolje spoznati duhovni svet in s tem spremeniti svojo materialno pojavnost.

Vesolje se odziva na naše zavedanje in pričakovanja – in ustvarja »naključne« priložnosti, ki nas pomikajo naprej. Zdi se, da se naključja dogajajo ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo. Začnimo se zavedati, da ima naše življenje namen in da se vse dogaja z določenim razlogom. V vsakem življenjskem dogodku se skriva nek pomen, začnimo ga iskati, sprašujmo se, kaj nam le-ta prinaša, kaj pomeni, in odgovori bodo kmalu sledili.

Namen naslednje vaje oz. vprašanj je, da bosta sami pri sebi prepoznali »naključja« in ozavestili njihov vpliv na vaše življenje. S tem ko posvečamo pozornost preteklim dogodkom, spodbujamo namero, da nam vesolje prinese še več »naključij«.

  1. Ali so se vam ob vselitvi v stanovanje ali hišo, kjer trenutno živite, dogajala kakšna posebna »naključja« ali kaj podobnega (pomenljive hišne številke, s podpisom pogodbe ni šlo vse gladko, srečali ste sosede, ki so imeli informacije za vas)?
  2. Kako ste dobili sedanjo zaposlitev? Kakšni so bili vaši prvi vtisi o delovnem mestu in podjetju? Ali ste morda opazili kakšne »znake«, ki so vam napovedovali kasnejše dogodke?
  3. Kakšno je bilo prvo srečanje s človekom, s katerim ste imeli ali imate najpomembnejši odnos? Kaj vas je vodilo, da ste bili takrat tam? Kakšni so bili prvi vtisi o njem? So bili pravi? Ste opazili kakšne znake (sanje, odlog, zmedo …) po srečanju?

Pozorno opazujte sebe in ljudi okoli sebe ter situacije, ki vam v življenju prihajajo na pot. Iz vseh teh znakov se lahko marsičesa naučimo, spoznamo in prepoznamo, le oči in ušesa moramo odpreti, po drugi strani pa tudi znati prisluhniti sebi in svojemu notranjemu vodstvu. Na ta način se bodo v našem življenju začele številne naše želje »čudežno« spontano uresničevati.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.