Košarica

V košarici ni izdelkov.

Si kdaj pomislil, da ne bi mislil?

Ali si vedel, da imajo ljudje vsak dan okoli 60.000 misli? Če preračunam, je to okoli 2.500 misli na uro.

Wayne Dyer v svoji knjigi Getting In The Gap govori o praznini med mislimi, o tišini, ko si v stiku s čisto zavestjo. Takrat si bolj miren, brez stresa, bolj zdrav in bolj srečen. To je stanje, ko doživljaš sedanji trenutek, ko ne živiš v preteklosti in prihodnosti, temveč preprosto le si.

Če želiš več miru v svojem življenju je potrebno storiti le to, da zmanjšaš število svojih misli na 50.000, 40.000, 25.000 … manj, ko imaš misli, bolj si v stiku s čisto zavestjo. Vse, kar obstaja izvira iz praznine, Niča. Iz kraja, kjer ni “ničesar”, prihaja vse, kar je.

Nič je prostor, ki ti omogoča, da gradiš, ustvarjaš in manifestiraš, kajti, ko si v stanju brez misli, si v direktnem stiku s čisto zavestjo, Bogom, Prasilo, Virom. Če se v mislih vprašaš: “Od kod bo prišla moja naslednja misel?” ali pa “Kakšne barve bo moja naslednja misel?” ali pa “Kako svetla bo moja naslednja misel?”, boš zaznal praznino, kratek premor med mislimi. To je čas, ko si prisoten v sedanjem trenutku.

Zato poskusi čim večkrat tekom dneva umiriti svoje misli s pomočjo zgornje vaje (to počni vsaj okoli tri minute) in kmalu boš opazil pozitivne spremembe v svojem življenju – manj stresa in skrbi ter več radosti.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.