Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prepričanja in seksualna energija ustvarjajo čudeže

V kaj verjamemo na svoji najgloblji (pod)zavestni ravni? Kaj smo prepričani, da je mogoče? Ko si odgovorimo na zgornji dve vprašanji, začnemo postavljati temelje čudežev v naših življenjih. Prepričanja o nas in svetu že od zgodnje mladosti naprej ustvarjajo našo resničnost. Npr. prepričanje, da lahko zaključimo določeno fakulteto, … prepričanje, da lahko v mesecu dni dobimo novo zaposlitev, … prepričanje, da zmoremo javno nastopati in govoriti, … prepričanje, da …

Takrat, ko je prepričanje podkrepljeno tudi s seksualno energijo ženske ali moškega, pa se zdi, kot da se vozimo v peti prestavi in da ustvarjamo dobesedno nemogoče stvari. O vlogi ustvarjalne seksualne energije sem pisal že v knjigi Življenjski diamant, pa tudi v knjigi Z idejo do bogastva Napoleon Hill omenja isti princip. V svetovni zgodovini je za vsakim uspešnim moškim ali žensko stala oseba nasprotnega spola. Morda ta oseba ni bila zelo znana širši javnosti, ker je le-ta bila ljubimec ali ljubimka določene znane osebnosti.

Dokler je Napoleona Bonaparteja navdihovala prva soproga Josephine, je bil nepremagljiv in zmagoslaven. Njegov zaton se je začel, ko ga je njegova »zdrava pamet« ali sposobnost sklepanja pripravila do tega, da je Josephine postavil na stranski tir. Vojaški porazi, in nato zapor Sv. Helena, niso bili več daleč. Podobno je Primčeva Julija zbudila ustvarjalnost v Francetu Prešernu in mu tako dala povod, da je napisal številne čudovite in brezčasne pesmi.

Če se boste tudi sami ozrli nazaj na svoje življenje, na svoje največje uspehe, pesmi, knjige …, ko ste bili najbolj ustvarjalno navdihnjeni, boste skoraj zagotovo lahko potegnili vzporednico z vašimi uspešnimi ljubezenskimi in partnerskimi zvezami. V času zaljubljenosti ste bili bolj navdihnjeni, več ste si upali, vaša vibracija je bila povsem drugačna, to so opazili tudi drugi ljudje, in vse to je vplivalo na vaš uspeh v življenju.

Ko se tudi sam ozrem nazaj na svoje življenje in pogledam na šole in fakultete, ki sem jih zaključil, pesmi, ki sem jih napisal, ali projekte, ki sem jih uspešno izpeljal, vidim, da je pri vseh mojih največjih in najbolj uspešnih trenutkih obstajala neka ženska, ki je bila bodisi moja partnerica, prijateljica, ljubimka, ali pa sem bil (tako kot Prešeren) le zaljubljen vanjo.

Seksualni naboj med moškim in žensko je vir energije in ustvarjalnosti. Tega ni moč zanikati in to potrjuje tudi zgodovina vseh velikih mož. Ne trdim, da je to edini vir uspeha v življenju, a preprosto se ne da iti mimo tega očitnega dejstva. Lahko smo samski, lahko sicer vsem naokoli govorimo, kako smo srečni, kako uživamo, a vseeno – ko res začutimo energijo nasprotnega spola v svojem življenju (tudi če nismo v razmerju in smo le nesrečno zaljubljeni), takrat se naša raven ustvarjalne energije poveča.

Spanje skupaj in objemanje je veliko več kot le skupno gretje. Poznamo tudi nadčutno spolnost med moškim in žensko, pri kateri ne pride do penetracije, a se vseeno vzpostavi pretok spolne energije. Praktično je to videti tako, da sta moški in ženska gola združena v medsebojnem objemu, njuni seksualni organi se dotikajo eden drugega, »ljubimca« pa sta v tem negibnem položaju okoli 30 – 40 min.

V knjigi Ekstaza spolne energije je omenjeno, da je Mahatma Gandi spal z več mladenkami – med svojo vzdržnostjo – da si je med dolgimi gladovnimi stavkami krepil svojo energijo. Po tej zgodbi naj bi Gandhi spal tako, da je imel eno mlado devico pred seboj in drugo za seboj.

Ne glede na to, ali je zgodba o Gandhiju resnična ali ne – dejstvo je, da si telesa, ki so skupaj v postelji, delijo ali »združujejo« življenjsko energijo. Z dolgim objemom, ki si ga moški in ženska podelita, se uglasita z energijo, ki se pretaka med njima. Medsebojna izmenjava življenjske energije moškega in ženske je cilj, ki si ga nezavedno želi doseči večina parov.

Kot lahko vidimo, so največja ustvarjalna dela v zgodovini nastale iz ljubezni moškega do ženske, in tudi obratno – ženske do moškega. Ustvarjalna seksualna energija je kljub poplavi spolnosti v sodobni družbi še vedno zanikana in močno podcenjena. Če ne verjamete – kar vprašajte ljudi, ki so vam blizu – kdaj so bili najbolj ustvarjalni in pesniško, poslovno ter umetniško navdahnjeni? Morda boste nad njihovimi odgovori prav prijetno presenečeni …

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.