Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prepoznaj “naključja”, ki se ti dogajajo

Vesolje, Prasila, Polje ali »Stari« (kot mu hudomušno pravi Pam Grout v svoji knjigi E2), se ti oglaša in te usmerja preko različnih »naključij«, ki se ti dogajajo.

Marsikdo meni, da je naključje nek dogodek, ki se zgodi neodvisno od drugih, kar tako sam od sebe in da med različnimi dogodki ni nobene povezave, kot tudi nobenega razloga.

Velja si zapomniti, da je za vsak dogodek, ki se ti zgodi, vedno nek razlog, pa če ga poznaš ali ne. Včasih so razlogi, zakaj se ti je nekaj zgodilo, takoj jasni, spet drugič pa so razlogi bolj prikriti in jih ne prepoznaš takoj. A vedno, čisto vedno – razlog obstaja!

Bolj ko preučuješ naključja, ki se ti dogajajo v življenju, več povezav med temi na videz nepovezanimi dogodki opaziš, in vedno bolj ti postaja jasno, zakaj se ti določena stvar dogaja. V nekem trenutku življenja prideš do točke, ko ta naključja začneš drugače razumevati in si zanje iz srca hvaležen vesolju.

Ko sem tudi sam začel gledati na nekatere dogodke v mojem življenju z vidika »naključij«, sem začel precej bolje razumeti, zakaj se mi dogaja, kar se mi pač dogaja in kateri so naslednji koraki, ki jih je potrebno storiti.

Vse skupaj se je »poklapalo« v nek božanski red, ki ima svoj smisel in ko pogledam, kaj vse se mi je doslej zgodilo, dobijo vsi ti, tako dobri kot tudi »slabi« dogodki povsem drugačno težo.

Ljudje in dogodki vstopajo v naša življenja z določenim namenom in kasneje, čez leta, se bo morda izkazalo, da je bil vstop določenega človeka v naše življenje najboljše, kar se nam je lahko zgodilo.

Pomisli za trenutek, kako so nekateri dogodki, ki se ti sprva niso zdeli ključni in pomembni za tvoje življenje, za tvoj razvoj, kot tudi za tvojo pot, spremenili tok dogajanja v tvojem življenju.

Najbolj zanimivo pri teh »naključjih« pa je to, da več ko jih zaznaš, bolj pogosto se ti začenjajo dogajati. Kar naenkrat ugotoviš, da tvoje življenje vodi nekakšna božanska popolnost ter, da so vsi dogodki med seboj povezani.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.