Košarica

V košarici ni izdelkov.

Povabilo na zmenek

Tokrat vas prosim, da povabite najbolj pomembno, iskreno, pošteno, prijazno in komunikativno bitje na svetu na enkraten in neponovljiv zmenek. »Proooosim?« si prav gotovo mislite pri sebi. Ravno tako, kot sem vam dejal – povabite jo! Še danes bodite pogumni, soočite se s to čudovito osebo in ji dajte vedeti, da vam je všeč, da jo cenite, spoštujete in ljubite.

Zaupajte ji, da bi si želeli spoznati njen najboljši del, ki ga včasih ljubosumno skriva pred drugimi. Ravno tako jo prosite, naj vam zaupa svoje strahove, bojazni kot tudi pozitivna pričakovanja. Prepričan sem, da vam bo ta oseba zelo rada prisluhnila in vam zaupala delček sebe. S svojo prijaznostjo in iskrenostjo, ki dobesedno sijeta iz vas, boste tako drugačni od drugih, da bo ta oseba z veseljem in nasmehom na ustnicah sprejela vaše povabilo na zmenek.

V nadaljevanju ji povejte (če vas bo morda zavrnila), da jo boste še vedno cenili in da ne boste jezni nanjo, saj ima prav gotovo razloge, zakaj vas je zavrnila in ne želi komunicirati z vami. Spoštujte njeno odločitev, kakršnakoli že bo, in ji v mislih pošljite ljubezen. V primeru, da si morda le premisli, pa jo povabite na tenis, čutno masažo, prijetno kopel, romantični sprehod, kolesarjenje, na večerjo, na ples … Možnosti je nešteto!

Skratka, obljubite ji, da jo boste razvajali tako, kot jo ni še nihče. Prepričan sem, da jo bodo vaše besede ganile in navdušile, saj takšnih besed ni vajena, ker jih še ni slišala od nikogar.

Potem ko ji boste vse to zaupali, jo potrepljajte po rami in ji povejte, kako prijetna oseba je, vredna vse ljubezni tega sveta. Ne ustavite se le pri tem, povejte ji tudi, da v njeni družbi res uživate in da vam je čisto vsak trenutek, ki ga preživite z njo, v neskončno veselje. Zaupajte ji, da ima čudovite oči, iz katerih sije pozitivna energija, in da je odlična sogovornica. Nato ji še malo bolj odprite svoje srce in ji povejte, da bi jo želeli spoznati na način, kot jo ni še nihče do sedaj – tudi tisti njen ranljivi del, ki ga ljubosumno skriva pred svetom. Naj vam vaša sanjska oseba razkrije svoje srce, svoje občutke in pričakovanja.

Seveda bo ta zmenek nekaj posebnega, nepozabnega in enkratnega, njegove »posledice« bodo zelo pozitivne. Zna se vam zgoditi, da se boste v to osebo ponovno zaljubili (če niste vanjo že zaljubljeni), in spoznali boste, kako vredna in sposobna je kljub vsem svojim napakam. Toda le kdo je popoln? Ste ob vsem tem, kar sem vam napisal, zmožni zbrati pogum in to čudovito osebo, o kateri vam razlagam že od prvega stavka dalje, povabiti na zmenek z vami? Se upate soočiti z njo? Ji upate zaupati svoje srce in ji reči, da jo imate radi?

Poročajte mi, kako je potekal ta enkratni in nepozabni zmenek s čudovito osebo. Kakšni občutki so vas prevevali, kateri strahovi so stopili na plano in kaj ste novega izvedeli o njej. Veselim se vaših odzivov.

In na koncu naj vam še zaupam, kdo je ta oseba, ki jo boste povabili na zmenek in jo tako prijetno razvajali. Ta oseba ste VI SAMI!

Ste presenečeni? Najbolj žalostno dejstvo, ki ga ugotavljam v praksi, je, da ljudje velikokrat pozabijo nase, medtem ko bi za druge storili vse. Tokrat boste storili tudi nekaj zase in se (srčno upam) tudi (ponovno) zaljubili vase. Kot sem že omenil, bo to zmenek, ki vam bo za vedno ostal v spominu in vam spremenil življenje.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.