Košarica

V košarici ni izdelkov.

Kaj sem se naučil od Američanov?

Do sedaj še nisem bil v Ameriki, sem pa imel že večkrat imel priložnost uporabljati kakšne internetne storitve v ZDA. Tako sem imel tam pred leti tudi strežnik za mojo spletno stran.

Preizkusil sem dva različna strežnika. Z enim sem bil nezadovoljen, veliko izpadov in slaba podpora, z drugim je bilo precej boljše in podpora tudi takšna, da smo rešili v nekaj minutah vse probleme, ki so se pojavili.

Pred dnevi sem menjal ponudnika za pošiljanje e-novic in e-tečaja. Takšna »selitev« zna biti vedno stresna in vzame kar precej časa in energije, preden je vse urejeno. Vendar pa je bilo tokrat drugače, saj me je pri novem ponudniku pozitivno presenetila njihova podpora, ki je resnično »awesome«, če uporabim angleško besedo.

Kaj takšnega v Sloveniji še nisem doživel, ker se res potrudijo za stranko in hitro odgovorijo na e-poštna sporočila. Ko je bilo potrebno razložiti možnost uporabe html kode pri oblikovanju e-novic so mi celo naredili video, na primeru mojih e-novic in mi ga poslali, če morda ne bi razumel napisanega. Video je bil dolg skoraj dve minuti.

Se ne čudim zakaj ima to podjetje danes toliko tisoč strank saj je njihova podpora res vrhunska. Resnično se držijo načela »Več daš, več imaš!«, o katerem sem pisal v svoji knjigi. In še nekaj. Do sedaj skoraj nobeno slovensko e-poštno sporočilo poslano s podpore ni na koncu vsebovalo besed v smislu – Če imate še kakršnokoli vprašanje, kar oglasite se, mi je v veselje, da vam lahko pomagam.

Morda bo kdo rekel, da so tole besede, da je to le vljudnostna fraza, vendar pa, občutek je vseeno odličen, ko veš, da se lahko kadarkoli obrneš na njih in jih povprašaš za nasvet. Vse skupaj se tudi sklada z načeli, ki so predstavljeni v e-knjigi Največja skrivnost bogatenja v zgodovini!, ki jo je pred leti napisal Joe Vitale.

Če želiš uspeti v kateremkoli poslu je ena od najpomembnejših stvari, da poskrbiš za hitro, odzivno in prijazno podporo. Mislim, da je to najboljši in najbolj preizkušen recept za uspešno prodajo storitev ali izdelkov, ne glede na čas in kraj v katerem se nahajamo.

Zato, če želiš izboljšati poslovne rezultate razmisli kako bi bila lahko tvoja podpora strankam ne le zadovoljiva, temveč VRHUNSKA. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.