Košarica

V košarici ni izdelkov.

Paradoks življenja

Ugotavljam, da tisto, kar sem napisal na blogu v zapisu Če si nečesa res želiš …, zelo drži v vsakdanjem (zasebnem in poslovnem) življenju. Manj, ko ti je za določeno zadevo »mar« in manj ko se z njo obremenjuješ, da se »mora« zgoditi, hitreje in učinkoviteje se manifestira. Pogosto na način, ki sega onkraj razuma.

Bolj ko določeno situacijo (rezultat, cilj, željo) posiljuješ, večja je verjetnost, da ne bo prišlo realizacije le-te. Guruji osebnostne rasti pogosto promovirajo voljo in akcijo oz. proaktivno delovanje, kar je po eni strani OK, a po drugi strani – več ko vložimo volje in svoje energije, večji je odvečni potencial in s tem manjša verjetnost, da se bo zadeva realizirala.

So dnevi, ko si zaradi nečesa zaskrbljen in napet, a lej ga vrabca, ravno takrat ljudje okoli tebe počnejo ravno to, kar te moti. Spet drugič se ti nekam mudi, pravočasno »moraš« priti na cilj ob tej in tej uri, ampak … Na cesti je gost promet, zastoj skoraj pri vsakem semaforju, morda celo prometna nesreča, nekdo ti zapre pot in se ravno takrat, ko se ti najbolj mudi, »vrine« predte. Zdi se ti, kot da se je ves svet zarotil proti tebi. Seveda, ko se ti mudi, imaš občutek, da se vse okoli tebe »prepočasi« odvija, kar je spet stvar človekove percepcije.

Včasih nekoga nestrpno pričakuješ, toda ta oseba ne pride pravočasno ali pa celo ne pride in tik pred zdajci odpove srečanje. So tudi primeri, ko si nekoga sploh ne želiš srečati (Bog ne daj, da danes srečam to in to osebo …). In kaj se zgodi? Srečaš ravno to osebo! Čudežno? Skrivnostno? Neverjetno? Deluje neka »sila nesreče« proti tebi?

Oboževalci LOA (Law Of Attraction) oz. zakona privlačnosti, bi dejali – Glej, to je delovanje zakona privlačnosti. Zakon privlačnosti deluje! Zakon privlačnosti je to pritegnil v tvoje življenje. Vendar, ne gre za LOA, gre za delovanje sil ravnovesja, ki želijo izravnati odvečni potencial in to storijo na način, ki je najlažji, brez porabe odvečne energije. Kolikokrat se ti je že zgodilo, da si si nekaj močno, močno želel, ampak do manifestacije le-tega ni prišlo. Spet drugič, ti je za neko zadevo »dol viselo« in ti zanjo ni bilo mar, vendar se je izjemno hitro realizirala.

Bolj ko nam je določena oseba izjemno pomembna, večji odvečni potencial ustvarjamo v tem odnosu. Npr. če te pokliče neznana oseba po telefonu in te pošlje v tri krasne, najbrž se zaradi tega ne boš pretirano vznemirjal. Se pa situacija precej spremeni, ko te pokliče tebi poznana (draga) oseba, takrat si ves razdražen, ženeš si k srcu, lahko se celo skregaš in tvoje samospoštovanje pade na nulo ali celo v minus.

Kaj storiti v tem primeru, ko tako čustveno odreagiraš? Možnosti imaš več …

  • Ena možnost je, da bi zadevo pretapkal in tako energijski ravni vzpostavil ravnovesje.
  • Druga možnost je, da uporabiš tehniko čiste zavesti in s pomočjo QE namere razrešiš zadeve.
  • Spet tretja možnost je, da celotno situacijo zavestno predihaš in osvobodiš bremeneča čustva.
  • Morda pa se boš odločil za nasvet Vadima Zelanda, ki pravi, da popusti svoj stisk in prenehaj daviti svet, saj bo na ta način tvoj svet postal prijazen. Ali če povem drugače – naredi dva koraka nazaj, zmanjšaj pomembnost situacije in se prepusti toku dogodkov.

Paradoks življenja lahko povzamem v enem samem stavku:

Bolj, ko ti za določeno stvar »dol visi«, prej se ti ta zgodi. 😉

Praktičen, enostaven in moder nasvet, na katerega žal vse prepogosto pozabljamo, ko govorimo o premiku na želeno življenjsko linijo.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.