Košarica

V košarici ni izdelkov.

Novoletno sporočilo prijatelja

Novoletni vrvež se je že umiril in pred nami so ponovno bolj umirjeni dnevi. Odločil sem se, da vam tokrat namesto pred novim letom pošljem prijazno e-sporočilo po novem letu in vas tako spomnim na vse srčne želje, upe in sanje, ki ste si jih eden drugemu zaželeli ob novem letu.

Novo leto je čas pričakovanja nečesa novega, boljšega, prijaznejšega. Vsakokrat se podamo v novo leto polni upanja, da bo tokratno leto uspešnejše in da bomo bolj zdravi ter finančno in duhovno bogatejši, kot v preteklem letu.

Pogosto pa pozabimo, da je pravzaprav vsak dan lahko neke vrste novo leto, da lahko vsak dan začnemo radostno, srečno, polno upanja. Pogosto menimo, da ne moremo živeti brez skrbi, brez strahov, da bi bilo življenje brez enih in drugih pusto in nič kaj privlačno. Nekateri pravijo, da je moderno imeti skrbi, kajti če jih nimamo, potem sploh ne živimo. A temu ni tako! Le zakaj bi imeli skrbi in strahove?

Pred dnevi sem gledal na TV zanimivo dokumentarno oddajo o človeku (imena in priimka se trenutno ne spomnim), nekoč odličnemu in znanemu dirigentu, ki ima zaradi možganske okvare hipotalamusa moteno možnost spominjanja. Tako se spominja le zadnjih 7 sekund, vse kar se je zgodilo pred zgolj eno minuto, je pozabljeno in izbrisano iz spomina.

Čeprav ima izjemno hudo možgansko okvaro, ki mu otežuje normalno življenje, pa ima pred mnogo ljudmi eno pomembno prednost – nič ga ne skrbi, ne obremenjuje se s tem, kar je bilo, saj se mu zdi, da je vsak trenutek, ki ga živi takšen, kot da je to njegov prvi trenutek v življenju.

Tako bi lahko živeli tudi mi – za trenutke, ki nam prihajajo na pot ter zaupali bi, da se bo vsaka situacija razrešila na najboljši možni način. Za trenutek pomislimo, kakšno bi bilo naše življenje, če bi pozabili na stare zamere, jezo, neprijetne dogodke in če bi se nam zdelo, kot da jih nikoli ni bilo. Včasih je potrebno storiti tako malo, da bi bil nekdo srečen.

Prilagajamo se temu, kar pravijo množični mediji, kar pravijo voditelji in politiki, a pozabimo, da smo pravzaprav mi sami lastni ustvarjalci svoje resničnosti. Če bi vam lahko dejal le en stavek, kaj vam želim v letu 2007, bi brez dvoma izbral sledeče – V letu 2007 vam želim, da bi bolje spoznali samega sebe, odkrili svoje življenjsko poslanstvo in se imeli bolj radi.

Ko nam uspe to troje – spoznati sebe, odkriti svoje življenjsko poslanstvo in se imeti rad, takrat ugotovimo, da vse ostale stvari – ljubezen, zdravje, denar … po nekem čudežnem naključju prispejo do nas. Zato naj se v vašem življenju v letu 2007 čim prej začne uresničevati vse zgoraj našteto.

In še preprosta vaja, ki vam bo polepšala začetek leta in vam pokazala, koliko bogastev že imate in kaj vse ste doslej že dosegli in da ste v bistvu veliko več vredni, kot si morda mislite in upate.

Vzemite list papirja ali poseben zvezek in vanj napišite 50 stvari, ljudi, čustev, odnosov, poslovnih in osebnih zadev, za katere ste hvaležni, da so že v vašem življenju. Seznama ne smete dokončati, dokler na napišete vsaj 50 točk (lahko jih tudi 100 če želite).

Ta preprosta vaja vas bo spomnila in usmerila na pozitivno in po zakonu privlačnosti boste v letu 2007 začeli privabljati še več pozitivnih stvari, kajti tisto, na kar se osredotočamo, raste.

In na koncu, ko boste imeli pred seboj seznam 50 stvari za katere ste hvaležni, boste morda ugotovili, da se resnično bogastvo skriva v preprostih in malih stvareh.

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.