Košarica

V košarici ni izdelkov.

Nered zunaj, nered znotraj

Pred dnevi sem »naključno« prižgal TV in sicer ravno takrat, ko so nove stanovalke vstopile v Bar (resničnostni show na Planet TV). Bara sicer ne gledam, vendar pa sem se tokrat odločil, da za nekaj trenutkov spremljam dogajanje v tem showu.

Ko so se nove stanovalke sprehajale po stanovanju sem kot prvo opazil popoln nered. Cunja tu, cunja tam, nepomita posoda in še kakšen »bonbonček« bi se našel. Sicer vse OK, razumem, da je tole resničnostni show, vendar do sedaj še v nobenem nisem videl, da bi imeli stanovalci kolikor toliko pospravljeno stanovanje oz. hišo v kateri so živeli.

Nekdo bi morda rekel: »Oh, saj to ni nič takega, le malo nereda.« Da, sprva se zdi tako, toda ko pogledaš globlje ugotoviš, da je (ne)red, ki je zunaj tebe, dejansko odraz notranjega stanja, (ne)reda znotraj tebe. Seveda velja tudi obratno – (ne)red znotraj tebe se odraža v (ne)redu zunaj tebe v tvoji fizični manifestaciji.

In potem se sprašujemo zakaj v različnih resničnostnih oddajah udeleženci pokažejo celo paleto svojih čustev, včasih pride celo do nasilja, tako čustvenega, kot tudi fizičnega. Dejansko je tako, da v tem »zunanjem« neredu priplavajo na površje vsa neizražena čustva in vsi potlačeni strahovi ter še ostale druge frustracije.

Zato navajam še en resničen primer iz življenja, da boš videl-a kako je pomembno, da imaš svoj bivalni prostor prečiščen od vse krame in nepotrebnih stvari.

Moj dober prijatelj je pred meseci ugotovil, da je njegova mama po svoji mami podedovala vzorec (lahko bi rekel tudi prenos celičnega spomina), da kopiči stvari v prostoru in potem prostor ne diha. Ko je prijatelj postopoma začel ozaveščati celične spomine prednikov je našel tudi tega. Opazil je, da tudi sam v prostor odlaga določene stvari, za katere tam ni mesto in zato ne »diha«.

Iz primera vidimo, kako se določeni celični spomin prenašajo iz generacije v generacijo, tudi kar se tiče (ne)reda v stanovanju ali hiši. Ravno iz tega razloga je potrebno biti na (ne)red še toliko bolj pozoren.

Nasvet za spomladanske dni – poglej okoli sebe (tako v službi kot tudi doma) in, če kje vidiš nered, potem se loti čiščenja. Vse, kar ti ne služi več vrzi v smeti, prodaj ali podari. Skratka, znebi se te odvečne krame čim prej in boš videl-a kako lažje boš zadihal-a.

P.S. O podobni tematiki sem pred časom že pisal v e-mesečniku Koraki do uspeha v članku Skrita govorica (ne)reda in v dveh zapisih na blogu: Kako se znebiti odvečnih stvari in Kakšno je tvoje podstrešje.

P.P.S. Pravilo (ne)reda velja tudi za tvoj računalnik, iPhone in iPad. 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.