Košarica

V košarici ni izdelkov.

Manifestiranje z rdečo kuverto

Navdih za današnji članek sem dobil od prijateljice, ki mi je vsa navdušena povedala o svojih uspehih pri manifestaciji svojih srčnih želja. Pred leti je iskala zaposlitev, in že takrat me je prosila, če imam morda zanjo kakšen nasvet, kako do želene službe.

V tistem času sem ji svetoval, da naj napiše na list papirja, kakšno službo si želi. Razložil sem ji, da naj bo pri tem opisu čim bolj podrobna, da naj piše v sedanjiku ter čim bolj doživeto, čustveno, resnično – kot da je želena služba že njena. Nasvet je deloval in želeno službo je kmalu uspešno dobila. Vajo je »ponovila« še za druge stvari in vedno je zadeva funkcionirala. Prijateljica mi je zaupala, da je vsako takšno pismo srčnih želja dala v rdečo kuverto in potem pustila, da vesolje naredi oz. uredi želeno.

Če bolj podrobno pogledamo, je moja prijateljica šla skozi vse faze manifestacije.

rdeca-kuverta

Najprej je napisala, česa si želi, opisala svojo srčno željo v sedanjiku, kot da želeno že ima. In to je prva faza, da se naučiš prositi oz. definirati, česa si sploh želiš. Prijateljica ni nič prosila v smislu, Bog, Vesolje, prosim, prosim, daj mi to službo, nujno jo potrebujem … temveč nasprotno – kot, da je služba že njena.

Naslednja faza je, da se naučimo pustiti stvari »v miru«. Torej je rdeča kuverta romala v predal in tam ostala. Lahko da je občasno, ko je to začutila, to kuverto odprla, si ponovno prebrala srčne želje in nato zopet kuverto zaprla in jo dala na običajno mesto. S tem ko je pustila, da stvari tečejo, je sprostila energijo, saj ni bila zakrčena v smislu: »Moram, moram, moram … dobiti to službo.«

Vsak »moram« nas oddaljuje od želenega. Namesto korak proti temu, česar si želimo, naredimo dva koraka nazaj. Ne govorimo si, da nekaj »moramo« dobiti/imeti, naj rajši teče vse skupaj bolj lahkotno, igrivo, radoživo. Kot majhen otrok se prepustimo zaupanju in predajmo Vesolju, da naredi stvari za nas. Tudi Bob Proctor v svoji knjigi Rojeni v obilju pravi podobno – Predaj Višji sili, da opravi do konca.

In prijateljica ji je predala, Višja sila pa je opravila do konca. Podobno se predaje učimo tudi pri Ho’oponoponu, le da tam nič ne manifestiramo, temveč čistimo podzavestne vzorce, predajamo strahove, dvome in nezaupanje Božanstvu, in potem se stvari začenjajo razpletati in razreševati. Nič ni tam zunaj, kot pravimo na tej delavnici, temveč je vse znotraj nas.

Zadnja, tretja faza, ki jo je naredila moja prijateljica, pa je ta, da je sledila navdihu oz. inspiraciji, da je poslala ponudbo tja in tja, da je poklicala tja in tja, ter da je seveda bila odprta za nove priložnosti in možnosti glede zaposlitve. To pomeni, da je bila pripravljena sprejeti službo tudi iz nepričakovanih virov. Brez tega, da sledimo navdihu in da odpremo roke za sprejemanje, ne morejo stvari priti do nas.

Ista prijateljica je pred mesecem dni ponovno izrazila željo, da bi dobila novo zaposlitev in me tudi kontaktirala glede tega. In spet sem ji dal isti nasvet – zapiši si, česa si želiš. Citiram moj kratki in jedrnati stavek iz e-poštnega sporočila, ki sem ji ga poslal: »Na list papirja si napiši, kakšne službe si želiš, in se občuti v tej službi, pa bo le-ta prišla sama. :-)«

Pred štirimi dnevi sem dobil od nje navdušen SMS, da njeno manifestiranje z rdečo kuverto res deluje in da je želena služba prišla. Odlično, kajne? In nauk zgodbe? Dovolimo si biti kot mali otrok. Morda je pomembna barva kuverte, morda ni. Najbolj bistveno ob vsem tem je to, da si dovolimo želeno občutiti, kot da je že uresničeno, po drugi strani pa da znamo stvari tudi »spustiti« in vse skupaj predati Višji sili.

Miklavž je že za nami, enako velja tudi za Božička, tako da nam je v letošnjem letu ostal le še en možiček – stari dobri Dedek Mraz. Bodite v preostanku leta kot majhen otrok, vzemite prazne liste papirja in začnite pisati: »Hvaležen (hvaležna) sem, da …. Hvala ti Bog (Vesolje), da si uredil glede … da imam želeno, da zaslužim, da živim …« Na koncu pa vaše pismo dajte v kuverto, lahko je rdeča, lahko katerekoli druge barve, ki vam je všeč, in nato se prepustite Vesolju. Dajte mu veselje, da lahko za vas opravi manifestacijo želenega.

Naj vas v letu 2012 spremlja obilje vsega dobrega ter naj se vse vaše srčne želje Božansko manifestirajo v milosti in na popoln način! In tako je! 🙂

Deli naprej ...
Robert Goreta
Robert Goreta

Predavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik, plesalec.